Ερώτηση του Κωνσταντόπουλου στον Φίλη για το ΙΕΚ Ξυνή

Στη βουλή φέρνει το θέμα του ΙΕΚ Ξυνή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Η οικογένεια Ξυνή που έχει στην ιδιοκτησία της το ΙΕΚ Ξυνή και το Mediterranean College έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη με διάφορα φορολογικά σκάνδαλα, οφειλές εκατομμυρίων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ, δόσεις οφειλών για 400 χρόνια, μεταβιβάσεις αδειών λειτουργίας από μία εταιρία και πολλά άλλα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη ο κ. Κωνσταντόπουλος και συνεχίζει:

«Ποια στάση πρόκειται να τηρήσει το Υπουργείο αναφορικά με τη λειτουργία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στις ίδιες εγκαταστάσεις με το ΙΕΚ Ξυνή, όπως τούτο αιτείται ; Πώς θα εξασφαλισθεί η είσπραξη των οφειλών Ξυνή απέναντι στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία;»

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

«Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη

Θέμα : “Σχετικά με την ανάκληση της άδειας του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean college και τη λειτουργία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ”

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των εφημερίδων ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, ‘ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’, ‘Παραπολιτικά’, ‘Εφημερίδα των συντακτών’, ‘Επένδυση’ και ‘Αυγή’ τα μέλη της οικογένειας Ξυνή παραπέμπονται να δικαστούν με βάση το υπ’αριθμ. 430/2016 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ως υπαίτιοι “από κοινού, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, κατάρτισαν πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλους σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, σκοπεύοντας να προσπορίσουν στον εαυτό τους περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον, διαπράττοντες πλαστογραφίες κατ’επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βάρος του Δημοσίου…”.

Με απόφασή σας και με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα (ΦΕΚ Β2811/6-9-2016 και ΦΕΚ Β2810/6-9-2016), ανακλήθηκαν οι άδειες του Mediterranean College και του ΙΕΚ Ξυνή.

Η οικογένεια Ξυνή που έχει στην ιδιοκτησία της το ΙΕΚ Ξυνή και το Mediterranean College έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την κοινή γνώμη με διάφορα φορολογικά σκάνδαλα, οφειλές εκατομμυρίων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ, δόσεις οφειλών για 400 χρόνια, μεταβιβάσεις αδειών λειτουργίας από μία εταιρία και πολλά άλλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε κατατίθενται ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς για την υπόθεση Ξυνή. Ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα αυτό είχαν υποβάλλει τόσο ο κ. Κουρουμπλής το 2014, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος το 2011, ο οποίος τότε ήταν Βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Με βάση λοιπόν τα πρόσφατα δημοσιεύματα, μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο του υπ’αριθμ. 430/2016 αμετάκλητου βουλεύματος με το οποίο η άδεια λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων του κ. Ξυνή κατέστη ανακλητέα, οι γονείς του γαμπρού του Κωνσταντίνου, συζύγου της κόρης του Αικατερίνης, Ιωάννης και Ουρανία Μακρή, αγόρασαν τα μερίδια μιας εταιρίας με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, που έχει άδεια ΙΕΚ (ΙΕΚ ΑΛΦΑ) με διαχειρίστρια της ως άνω εταιρίας την κα Δανάη Σημαντηράκη, υπάλληλο του ΙΕΚ Ξυνή στη Γλυφάδα.

Το δε ΙΕΚ ΑΛΦΑ, κάνει αίτηση για τροποποίηση αδείας στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την επέκταση των δομών του στους ίδιους χώρους που μέχρι σήμερα λειτουργούσε το ΙΕΚ Ξυνή. Επισημαίνεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2014, όταν το ΙΕΚ Δομή μετονομάστηκε σε IEK D.O.M.I. και προσπάθησε να λειτουργήσει στις ίδιες εγκαταστάσεις με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, απασχολώντας τους ίδιους υπαλλήλους. Η άδεια του IEK D.O.M.I. εντέλει ανακλήθηκε. Σημειώνεται επίσης ότι όταν το 2013 η επιτροπή του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. πρότεινε την άρση των αδειών Ξυνή, ο όμιλος Ξυνή δημιούργησε τρεις νέες ΙΚΕ και πήρε νέες άδειες στο IEK Ξυνή και το Mediterranean College. Σήμερα, τρία χρόνια μετά οι άδειες των ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College ανακαλούνται και το ΙΕΚ ΑΛΦΑ που αγοράστηκε από τους γονείς του γαμπρού του κ. Ξυνή, ζητά με έγγραφό του να χρησιμοποιήσει τις δομές του ΙΕΚ Ξυνή .

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποια στάση πρόκειται να τηρήσει το Υπουργείο αναφορικά με τη λειτουργία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στις ίδιες εγκαταστάσεις με το ΙΕΚ Ξυνή, όπως τούτο αιτείται ; Πώς θα εξασφαλισθεί η είσπραξη των οφειλών Ξυνή απέναντι στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία;

2. Πώς θα προστατευθούν οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές στο ΙΕΚ Ξυνή και το Mediterranean college από την απώλεια χρημάτων για τη φοίτησή τους ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος»

Διαβάστε επίσης:

O Καμμένος για τον Ερντογάν:H αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους

Σε ομηρεία οι σπουδαστές του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ