Ιερώνυμος για Φίλη: Τι σχέση έχουν «ο παπαγάλος» του Πασχαλίδη με το «Ελέησόν με, ο Θεός»

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους πολικούς αρχηγούς για τον νέο τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών με παραλληλισμό τραγουδιών γνωστών συνθετών με εκκλησιαστικούς ύμνους.

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος αποτυπώνει σε τέσσερις σελίδες, με συγκεκριμένα παραδείγματα τις διαφωνίες της Ιεραρχίας, ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα στα οποία προτείνεται στους θεολόγους που διδάσκουν το μάθημα να χρησιμοποιήσουν τη «βοήθεια» λογοτεχνικών κειμένων και τραγουδιών, όπως των Σαββόπουλου, Άσιμου, Πορτοκάλογλου, Πασχαλίδη, Ριάνα και άλλων καλλιτεχνών.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που παραθέτει ο κ.κ. Ιερώνυμος και αφορά τη θεματική ενότητα 3 της Ε’ Δημοτικού με τίτλο: «Προχωράμε αλλάζοντας», με βασικό θέμα: «Όλοι κάνουμε λάθη», όπου προτείνονται, όπως σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος, ως εκπαιδευτικό υλικό τα τραγούδια «ο παπαγάλος» του Μίλτου Πασχαλίδη, «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι» του Διονύση Τσακνή και αμέσως μετά με θέμα «II, Μετάνοια και συγχώρηση στη βιβλική εμπειρία» προτείνεται το «Ελέησόν με, ο Θεός».

Διαβάστε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την πολυσέλιδη επιστολή του Αρχιεπισκόπου

ΠΗΓΗ: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Έργα και όχι λόγια αναμένει η Εκκλησία από την κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά

Βέτο Καμμένου για τα Θρησκευτικά: Δεν συμφωνώ με τίποτα εάν…

Αυστηρή επιστολή Ιερώνυμου σε Τσίπρα και αρχηγούς με αιχμές για τον Φίλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ