Λεβέντης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να βασίζεται σε μένα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βασίζεται σε μένα, ξεκαθάρισε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στη συζήτηση στη βουλή επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.  

“Ο κ. Τσίπρας είναι ο κακός άνθρωπος που θέλει να τα πουλήσει όλα; Όχι απλώς η χώρα έχει περιέλθει σε μια κατάσταση . Δύο επιλογές έχει : Ή τα τινάζει όλα στον αέρα και πάμε για grexit ή τα υπογράφει. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Γιατί από το 2009 που προέκυψε η κρίση, οι κυβερνήσεις κορόιδευαν τους Ευρωπαίους. Έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι είμαστε απατεώνες και αυτό το συμπέρασμα δεν είναι εύκολο να αλλάξει” τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε:  “Έχουμε πάρει ένα πολύ στραβό δρόμο, δεν υπάρχει σωτηρία και ο λαός είναι πλήρως απογοητευμένος”.

“Κατηγορούν όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κόβει από τους φτωχούς αγρότες, τους νέους επαγγελματίες κλπ. Δεν το κάνει γιατί το θέλει, δεν είναι περιχαρής ένας πρωθυπουργός όταν περνάει τέτοια μέτρα αλλά φτάσαμε ένα πολιτικό σύστημα 50 ετών διαφθοράς να έχει δύο λύσεις ή να τινάξει όλα στον αέρα, ή να τα υπογράφει όλα” συνέχισε. 

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι υπάρχουν δύο κόμματα που συγκρούονται με την εξουσία με σκοπό την κατάληψή της και τίποτα άλλο.  Όπως σημείωσε τρεις λύσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη χώρα.  “Ή να  ακολουθήσει ο Τσίπρας τον Γολγοθά του και να καταρρεύσει γιατί είναι σίγουρη η κατάρρευση, ή να γίνει τώρα σε οικουμενική ή να πάμε σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας θα διαλέξει, ελπίζω με βάση και λίγο το συμφέρον της χώρας”. 

“Εγώ με τον Τσίπρα δεν θα πάω και το ξέρει και ο ίδιος, του το έχω πει. Θα προκληθούν εκλογές. Εγώ ψήφο δεν δίνω. Και αν του φύγουν πέντε βουλευτές θα κάνει εκλογές. Δεν μπορεί να βασίζεται σε μένα. Εγώ αυτό που κάνω είναι να καλώ τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να ξεπεράσουν τους εγωισμούς τους και να φτιάξουν μια κυβέρνηση όπως την θέλει όλη η Ελλάδα και η ομογένεια” επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. 

Επίσης, αναφέρθηκε στην περικοπή συντάξεων λέγοντας χαρακτηριστικά: “Τον θαυμάζω γιατί εγώ δεν θα μπορούσα να κόβω συντάξεις από τον κόσμος και να βάζω ΦΠΑ στα νησιά. Τον θαυμάζω που το κάνει. Δεν θα είχα την αντοχή να στρέφω στους φτωχούς ανθρώπους τις κλεψιές των ισχυρών”. 

Tέλος, ο κ. Λεβέντης μίλησε για το ζήτημα των θρησκευτικών απευθύνοντας έκκληση στον Πρωθυπουργό “να μην αφήνει τους υπουργούς να του κάνουν το πλήρες χαρακίρι. Εκτός αν έχει χάσει τον αυτοπροσδιορισμό του και τον έλεγχο”. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Κουτσούμπας: Η αρνητική ψήφος μας στο νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο είναι δεδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Γεννηματά: Mε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει ελπίδα – ΒΙΝΤΕΟ

 

σχολίασε κι εσύ