ΝΔ: Στόχος η αποδόμηση του… success story της κυβέρνησης

Του Θάνου Τριανταφύλλου

Ως μοναδική συγκυρία για να κλονιστεί συθέμελα το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία το τρίπτυχο τηλεοπτικές άδειες, τράπεζα Αττικής και προσφυγικό, ανεβάζοντας στο φουλ τις αντιπολιτευτικές μηχανές και θέτοντας στο κόκκινο τον εκλογικό συναγερμό του κόμματος. 

«Όλα αυτά σε συνδυασμό με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση αλλά και ενόψει της αξιολόγησης, δείχνουν αφενός την διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης, αφετέρου το γεγονός πως η κατάσταση θα γίνεται όλο και χειρότερη όσο οι τύχες της χώρας είναι στα χέρια τους» λέει στο Real.gr στενός συνεργάτης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 

Είναι αξιοσημείωτο πως την ίδια στιγμή που δύο από τους τέσσερις υπερθματιστές πλήρωναν τη πρώτη δόση, η ΝΔ κατέθετε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αναφορικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, στέλνοντας ένα ακόμη σαφές μήνυμα των επιδιώξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακύρωση της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών. 

Σε αυτό λειτούργησαν καθοριστικά τόσο τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα όσο και η πρώτη ανάγνωση του πορίσματος για την Τράπεζα Αττικής, που αποτυπώναν μια ιδιότυπη προνομιακή μεταχείριση δανεισμού της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα Τοξότης ΑΕ από την συγκεκριμένη Τράπεζα. 

Τρία είναι τα βασικά σημεία πάνω στα οποία στηρίζεται η ΝΔ:

1. Σύμφωνα με την Προκήρυξη, η διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες πραγματοποιήθηκε από 5μελή Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, που συγκροτήθηκε από παντελώς μη ειδικούς (πληροφορικάριο, προϊστάμενο των ΕΛΤΑ, ηλεκτρολόγο μηχανικό της ΕΕΤΤ, νομικό και διοικητικό υπάλληλο) και η οποία είχε και τη συνολική ευθύνη του διαγωνισμού. Δεν συμμετείχε ούτε ένας δικαστικός λειτουργός ή ένας ειδικός σε θέματα ελέγχου περιουσιακής κατάστασης.

2. Είναι σαφές ότι η αρμοδιότητα ελέγχου θα μπορούσε να αποδοθεί στην καθ’ ύλην αρμόδια «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης», στην οποία υποβάλλονται και όπου ελέγχονται όλα τα πόθεν έσχες υπόχρεων προς υποβολή και διαθέτει απολύτως τα μέσα και την τεχνογνωσία. Προφανώς προτιμήθηκε πολιτική χειραγώγηση και έλεγχος αντί του τεχνικού οικονομικού ελέγχου.

3. Από τη στιγμή που συμμετείχαν στη διαδικασία υποψήφιοι που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούσαν γνησίως να καταστούν υπερθεματιστές αλλοιώνεται όλο το ισοζύγιο του διαγωνισμού που στηριζόταν (κατ’ επίφαση) στο ότι όλοι είχαν τη δυνατότητα να πάρουν άδεια και ότι δεν υπήρχε καμία μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

Από την άλλη έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μεταφορά έξι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο η ΝΔ. 

Τις επικρίσεις τους επί του θέματος διατύπωσαν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας. 

«Η κυβέρνηση, κάθε μέρα, αποκαλύπτεται» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση, σημειώνοντας ότι τελευταίο επεισόδιο είναι τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Παράλληλα, όπως τονίζουν από την οδό Πειραιώς το ΔΝΤ «τινάζει στον αέρα το success story του Τσίπρα καθώς θέτει μια σειρά από αιτήματα και προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μέτρα ελάφρυνσης του χρέους».

Το βασικότερο απ’ όλα είναι ότι το ΔΝΤ ζητά μέτρα μείωσης και των συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων, αποδεικνύοντας πως οι «Θεσμοί γνωρίζουν εκ των προτέρων την αποτυχία των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση», λένε στο γαλάζιο επιτελείο. 

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επαφές για την κρίσιμη μάχη της επόμενης εβδομάδας, αναφορικά με τη προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία.

Πηγή: real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα – Κατατέθηκε στη βουλή

Ξεκινά η μίνι – Σύνοδος της Βιέννης για το προσφυγικό

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά των προσφύγων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ