Ο Τσακαλώτος στην αντιπολίτευση: Μην επενδύετε στην πτώση της κυβέρνησης γιατί θα διαψευστείτε

Επίθεση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την «ότι έχει πολύ θράσος να επενδύει στην πτώση της κυβέρνησης», εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.

«Είναι λάθος στρατηγική να επενδύετε στην ελπίδα ότι η κυβέρνηση σύντομα θα πέσει γιατί πολύ γρήγορα θα διαψευστείτε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

«Ιστορικά στην Ευρώπη, η Αριστερά πηγαίνει καλά, όχι όταν χειροτερεύει ο οικονομικός δείκτης, αλλά όταν αρχίζει να ανεβαίνει. Ο κόσμος φοβάται όταν χειροτερεύουν οι οικονομικοί δείκτες και έχει συντηρητικά αντανακλαστικά. Εμπιστεύεται την Αριστερά όταν ανεβαίνει ο οικονομικός δείκτης, γιατί ξέρει ότι θα διαχειριστεί την ανάπτυξη με πιο δίκαιο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, με όλους τους περιορισμούς» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι το μάστερ πλαν το οποίο διατείνεται ότι είχε συμφωνήσει με τους επενδυτές δεν ήταν δεσμευτικό.

«Άρα, εδώ μιλάμε ότι θα είναι ανοιχτό. Και αυτό είναι μια νίκη. Θα έχει το Ελληνικό μια «ανοιχτή αυλή» για τους πολίτες. Για τη ΝΔ όμως αυτές οι αλλαγές δεν υπάρχουν», ανέφερε.

Απαντώντας στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι ως αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν θα εγκαταλείψει την μάχη για να γίνει ανοιχτό στους πολίτες το πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι αυτό ακριβώς κατοχυρώνει η νέα τροποποιητική σύμβαση που υπέγραψε η σημερινή κυβέρνηση, καθώς «προβλέπει σε ένα μεγάλο κομμάτι γης, ελεύθερη κοινόχρηστη πρόσβαση στους πολίτες, μέχρι τη θάλασσα».

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, ο υπουργός ανέφερε ότι θα συζητηθούν και θα αναλυθούν ανοιχτά όλα τα ζητήματα σχετικά με την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, «για το τι έκανε σωστό και τι έκανε λάθος» όπως είπε, κατηγορώντας ταυτόχρονα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ότι ποτέ δεν έκαναν έναν απολογισμό για τη δική τους διακυβέρνηση.

«Εγώ είμαι περήφανος, για παράδειγμα για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση και τον ανθρωπισμό στις φυλακές. Εμείς θα κάνουμε μια συζήτηση ανοιχτά, να δούμε, γιατί είχαμε μια ήττα στη διαπραγμάτευση; Ελπίζω ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα κάνουν το δικό τους απολογισμό για το τι κάνανε λάθος και τι σωστό». σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Διαβάστε επίσης:

Διευκρινίσεις από τον Μητσοτάκη ζητά ο Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Η απάντηση Μητσοτάκη στην κρίση είναι αύξηση ΦΠΑ σε φάρμακα και βιβλία

Μαξίμου: Η διαπλοκή που έθρεψε η ΝΔ για δεκαετίες τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ