Ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας: Δεν θα ενταχθούν στα σχολεία παιδιά προσφύγων που δεν έχουν εμβολιαστεί

Δεν υπάρχει περίπτωση να ενταχθούν στα σχολεία παιδιά προσφύγων, που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm.

Ο κ. Παντής συναντήθηκε χθες με τα μέλη της Ένωσης Γονέων του Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα ενώ για τον ίδιο λόγο θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα εμβολιασμού των παιδιών διευκρίνισε: «Η επίσημη διαβεβαίωση, κάτι το οποίο οφείλουμε θεσμικά, θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Παντής γνωστοποίησε ότι χθες ξεκίνησε η επιλογή των σχολείων, όπου θα λειτουργήσουν οι τάξεις με παιδιά προσφύγων, καθώς, όπως εξήγησε «η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με βάση την οποία θα διαμορφωθεί όλο το πρόγραμμα και η επιλογή των σχολείων, δημοσιεύτηκε μόλις τη Δευτέρα».

«Έπρεπε να γίνουν κάποιες συνεννοήσεις σε θέματα εκπαιδευτικά με τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να έχουμε μία ΚΥΑ, που θα κάλυπτε όλες μας τις ανάγκες» σημείωσε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «δεν υπήρξε κενό πληροφόρησης, καθώς εάν δεν είχε δημοσιευθεί η ΚΥΑ, η οποία μέχρι τελευταία στιγμή διαμορφωνόταν με βάση τα εκπαιδευτικά, οικονομικά και άλλα ζητήματα, που έπρεπε να λυθούν, δεν είχαμε το δικαίωμα να μιλήσουμε για τέτοια θέματα».

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε γενικώς και αορίστως, διότι θα δημιουργούσαμε περισσότερα προβλήματα, εάν αλλάζαμε τελευταία στιγμή κάποια πράγματα και έτσι θα εθεωρείτο ότι το υπουργείο Παιδείας εμπαίζει τον κόσμο ή δημιουργεί θέματα εκεί που δεν πρέπει» σημείωσε και πρόσθεσε:«Να μας έχει λίγη εμπιστοσύνη ο κόσμος, γιατί δουλεύουμε πολύ μεθοδικά και με επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς όρους».

Αναφορικά με τις λειτουργικές ανάγκες του προγράμματος ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε: «Έχουμε φροντίσει και για την καθαριότητα και για τη φύλαξη και για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων τις απογευματινές ώρες, που θα γίνονται τα μαθήματα στα παιδιά των προσφύγων, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση στο σχολικό συγκρότημα, έχουμε μεριμνήσει και για το διδακτικό υλικό, το οποίο θα πάει εκεί».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Λοβέρδος στους υπουργούς: Πουλάτε τη δημόσια περιουσία με ρήτρα Μήτρογλου – ΒΙΝΤΕΟ

Καταπέλτης η Κωνσταντοπούλου για Ελληνικό και άδειες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ