Η απάντηση του Μαξίμου στη ΝΔ για τον Στουρνάρα

«Απαράδεκτη», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι πλήττεται η ανεξαρτησία του θεσμού, ενώ δηλώνει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα.

«Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες», απάντησε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και συνεχίζει: «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας».

«Η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος, αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς», τονίζει το Γραφείο Τύπου.

«Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία.

Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει», αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης μας βρίσκει όλους απέναντι

Ο Κυρίτσης για την έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα

Επικοινωνία Τσίπρα – Στουρνάρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ