Δραγασάκης: Πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ταχεία ολοκλήρωση των τρεχουσών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για παροχή επιπλέον ρευστότητας στην αγορά, αλλά και για να προχωρήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε, το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων.

“Η Ελλάδα είναι ανοικτή στις επενδύσεις, ιδιαίτερα σε εκείνες που έχουν μακροχρόνιο ορίζοντα, όπως αυτές που χρηματοδοτεί η EBRD”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση ο Γιάννης Δραγασάκης, παρουσίασε επίσης, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τα κίνητρα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και τα εργαλεία για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Jean Marc Peterschmitt, γενικός Διευθυντής για τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η EBRD, και η επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα Sabina Dziurman, ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο για την παρουσία της Τράπεζας στην Ελλάδα και το εύρος των δράσεων που πραγματοποιεί.

Η EBRD, υλοποιεί στη χώρα projects συνολικής αξίας 615 εκατομμυρίων ευρώ, με προοπτική το ποσό αυτό να φθάσει τα 800 εκατομμύρια ευρώ στους επόμενους μήνες.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τονώσουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα, με στόχο την διερεύνηση όλων των πιθανών προοπτικών για την υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Χρησμός» Τσακαλώτου για Τσίπρα, Δραγασάκη και χρέος

Πολιτική κόντρα για το χρέος με αφορμή τις δηλώσεις Δραγασάκη

Απάντηση Δραγασάκη στη ΝΔ: Διαστρέβλωση και δημιουργία εντυπώσεων

ΝΔ: Ο Δραγασάκης ανέδειξε άλλο ένα από τα ψέματα του Τσίπρα

Δραγασάκης: Δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ