Ο Τσίπρας στην Μέρκελ: Σε θετική κατεύθυνση η διάσκεψη της Αθήνας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η τηλεφωνική επικοινωνία της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα η οποία, σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου, έγινε σε πολύ θετικό κλίμα.

Η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να επιταχύνουν την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό, ενώ Αθήνα και Βερολίνο συμφώνησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία εγκαταστάσεων προσφύγων στην Ευρώπη και να ενισχυθούν οι μηχανισμοί του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ασύλου στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο πρωθυπουργός ανέλυσε στη Γερμανίδα καγκελάριο τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της Ενωσης. «Είναι σε θετική κατεύθυνση η προσπάθεια», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σύμφωνα με πηγές του μεγάρου Μαξίμου δεν διαπιστώθηκε ανησυχία της Άνγκελα Μέρκελ για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου υπήρξε, επίσης, εκτενής συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και ειδικότερα στην ασφάλεια, την οικονομία και την προσφυγική κρίση.

Όπως σημειώνει η ελληνική κυβέρνηση, από κοινού οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η επικείμενη Σύνοδος στη Μπρατισλάβα αποτελεί ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί μια θετική ατζέντα για την προοπτική και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ – Τι συζήτησαν

Πρόκληση για τη Μέρκελ η συμμετοχή του Ολάντ στη σύνοδο του Νότου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ