Χρυσόγονος: Δεν θα είμαι υποψήφιος στην Κεντρική Επιτροπή

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, αποκάλυψε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ταυτόχρονα να ανοίξει το κόμμα στους ψηφοφόρους.

Ο κ.Χρυσόγονος ανέφερε: «Αυτές είναι θέσεις στις οποίες θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει εναλλαγή προσώπων και συνεπώς δεν θα θέσω υποψηφιότητα. Κατά την άποψή μου θα ήταν καλύτερα να μην γίνει η εκλογή της νέας κεντρικής επιτροπής από το συνέδριο, αλλά να αλλάξει στο συνέδριο το καταστατικό ούτως ώστε η εκλογή να γίνει απευθείας από τη βάση των μελών και ψηφοφόρων του κινήματος. Να ανοίξει το κόμμα στους ψηφοφόρους του. Μια από τις θέσεις μου είναι ότι το κόμμα ανήκει στους ψηφοφόρους του».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο κείμενο υπό τον τίτλο: «14 θέσεις κριτικής στο κείμενο θέσεων της κεντρικής επιτροπής για το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», έκρουσε το καμπανάκι απαντώντας στο ερώτημα αν βλέπει να αλλάζουν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία μετά από 6 χρόνια κρίσης.

«Υπάρχουν προβλήματα πανευρωπαϊκά, υπάρχουν προβλήματα, ακόμη μεγαλύτερα φυσικά, στην ελληνική οικονομία. Εκείνο που θέλω να τονίσω εγώ είναι ότι ο χρόνος μας δεν είναι απεριόριστος, η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος μεταφράζεται στο ότι κατά πάσα πιθανότητα και με κάθε επιφύλαξη γιατί μιλάμε τι θα συμβεί σε 2 χρόνια, το 2018 ακόμα κι αν πάμε παρακαλώντας και δεχόμενοι επαχθέστατους όρους κ.λπ δεν πολυβλέπω να μπορούμε να πάρουμε τέταρτο δανειακό πρόγραμμα, διακρατικού εννοώ δανεισμού από τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

«Άρα έως το 2018 πρέπει να έχουμε βγει στις αγορές ή αλλιώς θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας. Και αυτό θα είναι τραγικό, γιατί μετά από 8 χρόνια και έχοντας αποδυναμωθεί στην πορεία η ελληνική οικονομία, να βρεθούμε στο σημείο «0» θα ήταν ό,τι χειρότερο. Ας ελπίσουμε ότι μέσα στο 2017 θα μπορέσουμε να αποσπάσουμε και μία γενναία αναδιάρθρωση του χρέους ή πάντως στις αρχές του 2018».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Το “καρφί” του Θεοχαρόπουλου για τον Θεοδωράκη – Η απάντηση του Ποταμιού – ΒΙΝΤΕΟ

Το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Πάγκαλος: Ο Πολάκης είναι προϊόν του ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ