Βούτσης: Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το μέλλον

Για την κρίση του προσφυγικού πρόκειται να μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας τις συζητήσεις για το θέμα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των προέδρων των εθνικών κοινοβουλίων, που οργανώνει η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του διεθνούς οργανισμού.

Θέμα της ομιλίας του κ. Βούτση είναι το εξής: «Μεταναστεύσεις και κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη-ο ρόλος και οι ευθύνες των κοινοβουλίων». Ο κ. Βούτσης θα έχει παράλληλα ένα πλούσιο πρόγραμμα διμερών επαφών.

Νωρίτερα ο κ. Βούτσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων Τράικο Βελιανόσκι, ενώ αναμένεται συνάντηση του και με τον Γερμανό ομόλογό του Νόρμπερτ Λάμερτ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μια ομάδα θα είναι με τις ευρωμεσογειακές χώρες, ως συνέχεια της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Η δεύτερη ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν και χώρες του Βορρά (Βέλγιο και Γερμανία) είναι μια πρωτοβουλία της Προέδρου της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι την οποία ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Οι εν λόγω χώρες έχουν υπογράψει τη διακήρυξη της Ρώμης για «Περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση-Ο δρόμος για να φθάσουμε».

Στο ερώτημα τι ελπίζει για αυτή τη συνάντηση των προέδρων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Μια καλύτερη συναντίληψη πάνω στο πολύ κρίσιμο πρόβλημα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, το οποίο προφανώς δεν λήγει, είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από το μέλλον».

Μια συναντίληψη που θα μπορούσε να δώσει «μία καλύτερη εφαρμογή των ήδη ειλημμένων αποφάσεων της ΕΕ. Καλύτερη εφαρμογή και όχι άρνηση εφαρμογής όπως συμβαίνει σήμερα από μερικές χώρες» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Η ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στο «Αthens Democracy Forum» – ΒΙΝΤΕΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ – Τι συζήτησαν

Γεροβασίλη: Στην ατζέντα Μητσοτάκη απολύσεις και περικοπές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ