Ο Κυρίτσης για τις δηλώσεις του Πολάκη: Nα αφήνουμε τα social media εκτός πολιτικής

Για τις επιθέσεις του Παύλου Πολάκη μέσω των social media, ερωτήθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για τα επικοινωνιακά ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Παρότι χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στοχοποιημένο είπε πως “θα πρέπει να αφήνουμε τα social media εκτός της πολιτικής”. 

“Ο Πολάκης είναι τόσο στοχοποιημένος  επειδή έχει βάλει χέρι στα κυκλώματα του χώρου της υγείας και πρωτοστατεί στο ξήλωμα των εργολαβιών από τα νοσοκομεία που σε ένα βαθμό καταλαβαίνω ότι και ο ίδιος αντιδρά έντονα. Γενικότερα μιλώντας πιστεύω ότι θα πρέπει να αφήνουμε τα social media εκτός της πολιτικής. Η πολιτική θα πρέπει να γίνεται από τα κανονικά κανάλια, τα social media είναι ένας χώρος λίγο σαν κινούμενη άμμος. Μπορεί να παρασυρθείς, να παρεξηγηθείς, μπορεί να γίνουν χίλια δυο πράγματα” δήλωσε συγκεκριμένα στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά”. 

Αναφορικά με την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη για το κόστος φιλοξενίας των προσφύγων, ο κ. Κυρίτσης, τόνισε: “Δεν ξέρω αν ήθελε να αφήσει κάποιο υπονοούμενο ή αν ήθελε κάτι να πει θα μπορούσε να καταγγείλει κάτι. Από αυτά τα οποία έχω καταλάβει όλο αυτό το διάστημα που ασχολούμαι με το προσφυγικό και τη διαχείριση είναι ότι τέτοιου είδους συγκρίσεις είναι πολύ δύσκο��ο να γίνονται αλλά θα μπορούσα να πω ότι ο τρόπος χρηματοδότησης του προσφυγικού ζητήματος από την ΕΕ, δηλαδή το γεγονός ότι τα χρήματα σπάνε σε πολλές κατευθύνσεις δηλαδή στον ΟΗΕ, σε Μη κυβερνητικές οργανώσεις, ένα πολύ μικρό κομμάτι στην ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αυξάνει  φερ’ ειπείν το διαχειριστικό κόστος. Είναι μια ιστορία η διαχείριση του προσφυγικού για την οποία δεν έχουμε κάποιο προηγούμενο ώστε να τα συγκρίνουμε”.

Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του κ.Βουδούρη, επισήμανε: “συμμετείχε σε συσκέψεις, έκανε τα πράγματα τα οποία του ανέθετε ο προϊστάμενος του υπουργός. Σε αυτά τα θέματα παρότι η προσωπική χημεία παίζει ρόλο και προφανώς υπήρχε ζήτημα, παρόλα αυτά δεν είναι δύο ισότιμες περσόνες που κάποια στιγμή η προσωπικότητα του ενός ή του άλλου θα επικρατήσει.  Εδώ υπάρχει ένας υπουργός και ένας γενικός γραμματέας, ο υπουργός αναθέτει, ο γενικός γραμματέας εκτελεί άρα ότι δουλειά του έβαζε ο κ. Μουζάλας υποθέτω ότι την έκανε ή έπρεπε να την κάνει.  

 

 

Διαβάστε επίσης

Νέα αναφορά του Πολάκη στη δημοσιογράφο του Alpha: Κύρια Τσικρίκα…

Ο Φίλης στους δημοσιογράφους για τον Πολάκη: Έχουμε γίνει στόχος πολιτικών επιθέσεων – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ