Βορίδης: Ο Πρωθυπουργός δίνει και το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ

Επίθεση στον Πρωθυπουργό σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Στην επισήμανση ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΣτΕ δεν θα εγκρίνει τον διαγωνισμό για τις άδειες και ερωτηθείς αν αυτό συνιστά παρέμβαση, ο κ. Βορίδης απάντησε:

«Η Νέα Δημοκρατία, θέση περί της συνταγματικότητας του νόμου, έχει πάρει θεσμικά ως υποχρεούτο. Γιατί έχει προβάλλει την αντισυνταγματικότητα στη Βουλή. Άρα λοιπόν, όταν συζητείτο αυτός ο νόμος στη Βουλή, εμείς είπαμε αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, προβάλλαμε ένσταση αντισυνταγματικότητας μέσα στο Κοινοβούλιο, αναπτύξαμε τα επιχειρήματα της αντισυνταγματικότητας και εν συνεχεία το Κοινοβούλιο έκρινε ότι είναι συνταγματική, με την κυβερνητική πλειοψηφία».

Και συνέχισε λέγοντας ο βουλευτής της ΝΔ: Όσο διατυπώνεται αυτό το επιχείρημα, θεωρώ ότι είναι ένα επιχείρημα πάνω σε ένα νομικό ζήτημα και δεν μπορεί αυτό να θεωρηθεί παρέμβαση. Η παρέμβαση υπάρχει από τη στιγμή που έρχεται ο Πρωθυπουργός και λέει: ‘Θεωρώ αδιανόητο να μην κριθεί ο νόμος συνταγματικός’ και πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα. Κάνει ερμηνεία – και θα μου επιτρέψετε να σας πω- πρωτόγονη ερμηνεία του δημοσίου συμφέροντος. Γιατί λέει: ‘Για να δω τώρα πώς το ΣτΕ, που πήραμε τα 246 εκατ. ευρώ, πώς θα πει να μην τα πάρουμε;’… Άρα εδώ ορίζει ο Πρωθυπουργός και ποια πρέπει να είναι η ερμηνευτική στάση του ΣτΕ στο ζήτημα του δημοσίου συμφέροντος. Δίνει και το σκεπτικό της αποφάσεως. Λέει ‘τώρα που πήραμε 246 εκατ. ευρώ, θα πείτε εσείς να μην τα πάρουμε;’»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ