Μήνυση κατά του Παπανδρέου καταθέτει ο Νικολόπουλος

Μήνυση κατά του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για εσχάτη προδοσία, θα καταθέσει στις 11 το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

“Ο τελευταίος παραβίασε συγκεκριμένη, δεσμευτική θεσμική διαδικασία αφού αυθαίρετα ανακοίνωσε αποδοχή του ελλείμματος της χώρας για το οικονομικό έτος 2009, έξι μήνες νωρίτερα από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αναλύοντας το γεγονός, στη βάση των διατάξεων του Συντάγματος, καθίσταται σαφές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου διέπραξε την ποινικά κολάσιμη πράξη, του άρθρου 134 (παράγραφος 2 περ. –α- του Ποινικού Κώδικα), έγκλημα που επισύρει ποινή ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης  (εσχάτη προδοσία)” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος και καλεί τους πολίτες να συνυπογράψουν τη μήνυση.

“Ειδικότερα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Δημόσιου Λογιστικού, ένας Πρωθυπουργός όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά αντιθέτως δεσμεύεται ρητά από μία συγκεκριμένη θεσμική διαδικασία, που αφορά στην επίσημη δημοσιοποίηση των οικονομικών του Κράτους, να έπεται αυτής. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, όμως, την παραβίασε συνειδητά!

Ο πρώην Πρωθυπουργός, όπως είναι γνωστό, με περισσή σπουδή έσπευσε στις 23 Απριλίου του 2010 στο Καστελλόριζο ν’ ανακοινώσει το έλλειμμα της χώρας, που έγινε επισήμως γνωστό το…. Νοέμβριο! Ήταν η περίοδος, στις αρχές εκείνης της χρονιάς, που υπέκυψε στις «έξωθεν» πιέσεις, ενώ την ίδια ώρα ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρομοίαζε την Ελλάδα με τον «Τιτανικό» και στα υπόγεια της ΕΛΣΤΑΤ «μαγειρεύτηκαν», από τον Γεωργίου, τα στοιχεία για να καταστεί μονόδρομος η «μνημονιακή λαίλαπα»”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ανεξάρτητου βουλευτή. 

 

Διαβάστε επίσης

“Άριστα 20” έβαλε ο Τσίπρας στο… υπουργείο Παιδείας

Επίθεση του Άδωνι στον Πολάκη: Ο ανεκδιήγητος Υπουργός…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ