Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τα ίδια που έλεγε η χούντα για να κοιμίζει τον λαό

«Η ΝΔ αυτό που ήθελε πάντα είναι αυτά τα ζητήματα ανατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο, η ανεξάρτητη αρχή που ασχολείται με ζητήματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ότι δεν συναίνεσε η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Εμείς ζητήσαμε, το 2014 που ήμουν αρμόδια υπουργός, να συσταθεί το ΕΣΡ, ζητώντας τους να προτείνουν πρόσωπα που θα μπορούσαν να ψηφιστούν και εκείνοι είπαν ότι δεν πρόκειται να προτείνουν κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη και επισήμανε: «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην συσταθεί το ΕΣΡ. Σκοπός τους ήταν να μην συσταθεί το ΕΣΡ, ώστε να μπορεί ο υπουργός να κάνει τον καναλάρχη».

Η κ. Βούλτεψη χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για να σχολιάσει τη στάση της κυβέρνησης αναφέροντας  χαρακτηριστικά:  «Έχω μπροστά μου τις δηλώσεις του Παττακού, ως υπεύθυνου Τύπου της δικτατορίας. Αν τις πάρετε και τις βάλετε δίπλα στις σημερινές δηλώσεις θα πάθετε σοκ: “Το παλιό κάνει τους τελευταίους του σπασμούς”. “Πολεμάμε τα συμφέροντα”. Τα ίδια ακριβώς που έλεγε η χούντα για να κοιμίζει τον λαό. Ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος έλεγαν πως ήταν ψηφισμένοι από τον λαό γιατί είχαν κάνει το δημοψήφισμα». 

«Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε μαύρο. Με τα παραμύθια που λένε για τα μαύρα θα αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι διάδοχοι των διδακτορικών καθεστώτων που πέρασαν ποτέ από την χώρα και από αλλού», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις των κυβερνούντων «να περιορίζουν τα ΜΜΕ και οι δηλώσεις τους θυμίζουν την περίοδο της δικτατορίας».

 

Aκούστε το ηχητικό εδώ:

Διαβάστε επίσης:

Αποστάσεις του Χρυσόγονου από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών

Τσίπρας: Στους ερχόμενους πέντε μήνες θα κριθεί το θέμα του χρέους – BINTEO

Γεροβασίλη: Η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλαρχών

Η αγκαλιά του Βαρουφάκη στον Πολ Μέισον – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ