Πελεγρίνης: Γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού του καθεστώτος στα ιδιωτικά σχολεία

Γίνεται μία προσπάθεια να εξορθολογιστεί το καθεστώς στα ιδιωτικά σχολεία, με στόχο να διασφαλιστούν εκείνες οι λειτουργίες που είναι απαραίτητες ώστε η εκπαίδευση που είναι υποχρεωμένα τα ιδιωτικά σχολεία να παρέχουν, να παρέχεται κάτω από τους πλέον ομαλούς όρους, επεσήμανε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9.

«Το καθεστώς στα ιδιωτικά σχολεία ήδη ήταν εξορθολογισμένο επί Γιαννάκου και ακόμα πιο πριν, επί Ράλλη. Απλώς ο κ. Αρβανιτόπουλος με τον κ. Λοβέρδο κατήργησαν αυτή τη διάταξη με αποτέλεσμα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στο έλεος των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων» πρόσθεσε ο κ. Πελεγρίνης.

Εξηγώντας τη σχετική τροπολογία που προωθείται σημείωσε ότι «αυτό που λέει τώρα η τροπολογία είναι ότι τα δύο πρώτα χρόνια που προσλαμβάνεις τον εκπαιδευτικό μπορείς να τον απολύσεις ανά πάσα στιγμή εφόσον δεν σου κάνει, αλλά μετά τα δύο χρόνια μπορείς πάλι να αποφασίσεις να τον απολύσεις αλλά με αιτιολογημένη έκθεση».

Ο κ. Πελγρίνης  έκανε λόγο για μια ορθολογική διάταξη που εισάγει κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν και τα συμφέροντα των εργαζομένων και συγχρόνως τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων για να παρέχουν αυτό που προτίθενται να προσφέρουν.

Ο υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι κατά το Σύνταγμα η εκπαίδευση στους μαθητές παρέχεται από τα δημόσια και τα ιδιωτικά σχολεία, ενώ μιλώντας για τα ιδιωτικά σχολίασε ότι «διαδραματίζουν σοβαρό ρόλο, παρέχουν εκπαίδευση, πολλά από αυτά υψηλού επιπέδου».

Σχετικά με την ειδική αγωγή παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό του υπουργείου ανέφερε ότι «εκείνο που θέλουμε ως υπουργείο είναι να μην δημιουργούμε ειδικά σχολεία ειδικής αγωγής – πέρα από τις πολύ βαριές περιπτώσεις που δεν μπορούν να βρίσκονται στην τάξη τα παιδιά – όπου εκεί θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε τα παιδιά με ιδιαιτερότητες να υπάρχουν μέσα στην τάξη. Έτσι ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει και γνώσεις τέτοιας εκπαίδευσης για να μπορεί να φροντίζει αυτά τα παιδιά αλλά και ο εξειδικευμένος εκπαιδευτικός της ειδικής αγωγής θα πρέπει να έχει γενικότερες γνώσεις ώστε να μπορεί πέρα από τα παιδιά της ειδικής αγωγής να προφέρει γνώσεις στα παιδιά. Ο στόχος μας είναι να υπάρχει ένα ενιαίο σχολείο μέσα στο οποίο θα είναι ενταγμένη και η ειδική αγωγή».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς επισήμανε ότι θα προσληφθεί ίδιος αριθμός εκπαιδευτικών με πέρσι για να καλυφθούν τα κενά και πρόσθεσε:

«Το μεγάλο κύμα των αναπληρωτών καταβάλλεται προσπάθεια να βρίσκεται στα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ήδη -και αυτό είναι πολύ σημαντικό όσο και αν είναι αυτονόητο -όλα τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία από τον Αύγουστο και θέλουμε και οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους την ώρα που θα αρχίσουν τα σχολεία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει πάλι το θέμα των “αιώνιων φοιτητών”

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ