Ποια κρητική λιχουδιά “τρέλανε” τον Τσαβούσογλου – ΦΩΤΟ

Τις προτιμήσεις του στην κρητική κουζίνα έδειξε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο τραπέζι που παρατέθηκε προς τιμήν του σε εστιατόριο του χωριού Ψυχρό στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Μετά την επίσκεψη στο Δικταίον Άντρον μαζί με τον Έλληνα ομολογό του, Νίκο Κοτζιά, ο Τούρκος Υπουργός και το επιτελείο του, δείπνησαν και απόλαυσαν την κρητική κουζίνα.

«Το μενού μας στηρίχθηκε στην κουζίνα της περιοχής, που ήδη την έχει γνωρίσει από πέρυσι το καλοκαίρι ο κ. Κοτζιά» ανέφερε στο ekriti.gr ο Νικηφόρος Γερακάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

«Ξεκινήσαμε με ρακί, γραβιέρα τρύπας, ξίγαλο, ντάκο, κολοκυθοανθούς, πατάτες τηγανητές και φασόλια Οροπεδίου. Για κυρίως πιάτο, είχαμε αρνί αντικριστό, πατάτες και κρέας στο φούρνο και μακαρόνια στρουφικτά – παραδοσιακά περιοχής. Και κλείσαμε με τηγανίτες και πίτες με μέλι, γιαούρτι με μέλι και διάφορα φρούτα εποχής. Το μενού συνοδεύτηκε από ροζέ κρασί» πρόσθεσε ο κ. Γερακάκης ενώ όπως είπε, ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε την επιθυμία να φάει ξανά και την ώρα του γλυκού, άλλες δύο μερίδες τηγανητές κυδωνάτες πατάτες στην παρασιά.

«Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου του χάρισε ένα λευκό κρητικό μαντήλι και εγώ μια κρητική κατσούνα» είπε ο κ. Γερακάκης.

Όπως αποκάλυψε επίσης, φεύγοντας ο Τούρκος υπουργός του μίλησε για την άνεση που ένιωσε στον χώρο καθώς και για το πόσο πολύ του άρεσαν οι… τηγανητές πατάτες. «Το έλεγε συνέχεια και στην φρουρά» επεσήμανε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

*Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο ekriti.gr ο ιδιοκτητής της ταβέρνας

Πηγή: ekriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Με μαντινάδες υποδέχθηκαν Κοτζιά – Τσαβούσογλου στο Λασίθι – ΒΙΝΤΕΟ

Καμία συζήτηση για λίστες στο δείπνο Μητσοτάκη-Καραμανλή

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ