Το Ποτάμι: Η Θεσσαλονίκη σε παράλυση – Η κυβέρνηση απούσα

«Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη σε παράλυση καθώς δεν έχει λεωφορεία και δημόσια συγκοινωνία», αναφέρει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας. Ο Οργανισμός, επικαλούμενος οφειλές του δημοσίου, δεν καταβάλλει στους εργαζομένους τους μισθούς τους, με αποτέλεσμα αυτοί να προχωρούν σε κινητοποιήσεις και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται», προσθέτει το Ποτάμι και τονίζει ότι: «Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να αδιαφορεί και να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου και την αγωνία των εργαζομένων».

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη σε παράλυση καθώς δεν έχει λεωφορεία και δημόσια συγκοινωνία. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας. Ο Οργανισμός, επικαλούμενος οφειλές του δημοσίου, δεν καταβάλλει στους εργαζομένους τους μισθούς τους, με αποτέλεσμα αυτοί να προχωρούν σε κινητοποιήσεις και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. οφείλει να γνωστοποιήσει με βάση τον ισολογισμό του, ο οποίος δεν δημοσιεύτηκε, πόσα είναι τα έσοδα από τα εισιτήρια, ποια είναι τα κόστη λειτουργίας, ποιο είναι το ποσό της επιδότησης από το κράτος και ποιο είναι το ποσό που θα πάρουν ως κέρδος οι μέτοχοι, οι οποίοι βάση της σύμβασης έχουν εξασφαλισμένα κέρδη. Οφείλουν να ενημερώσουν επίσης μήπως έχουν ήδη μοιραστεί μερίσματα ως κέρδη μιας χρονιάς που δεν έχει κλείσει και να ενημερώσουν και για το ύψος των οφειλών προς τους εργαζομένους.

Η λύση όμως δεν πρέπει να είναι, απλώς, η καταβολή μέρους της επιδότησης, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να γυρίσουν στη δουλειά τους. Αυτό συμβαίνει συχνά και θα ξανασυμβεί. Η λύση είναι η νομοθετική αλλαγή, η λύση είναι καθαρά πολιτική. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να αδιαφορεί και να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου και την αγωνία των εργαζομένων”.

 

Διαβάστε επίσης:

«Χειρόφρενο» και σήμερα στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Πολάκης: Κρύψου, γιατί δεν σε περιμένω, σε ψάχνω

Ο Πρωθυπουργός χόρεψε το παραδοσιακό «Καγκελάρι» στην Άρτα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δρίτσας στον Real Fm 97,8: Δεν μπορεί αυτό το πέρασμα να θεωρείται πέλαγος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ