Τη Δευτέρα από τη Νέα Μηχανιώνα απαντά ο Πρόεδρος στην Άγκυρα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του περί ποντιακής γενοκτονίας, επέλεξε η Αθήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, όπως έπραξε και τον Μάρτιο, όταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός έθεσαν θέμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων, έτσι και τώρα, αποφάσισε να μην οξύνει περαιτέρω το κλίμα με την Άγκυρα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ωστόσο, που επίσης απέφυγε χθες την οποιαδήποτε δημόσια αντίδραση, θα απαντήσει ουσιαστικά στην τουρκική κυβέρνηση τη Δευτέρα από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, όπου –όπως έγραψε η Realnews την Κυριακή– θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας της Φανερωμένης και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Θερμαϊκού. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη νέα του παρέμβαση, θα αναφερθεί στη γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού και στη τεράστια συμβολή που αυτός είχε στη διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης, πετώντας εκ νέου το γάντι στην Άγκυρα. 

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων και τη γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού αποτελούν ομόφωνες αποφάσεις του ελληνικού Κοινοβουλίου, η πρώτη τον Φεβρουάριο του 1994 και η δεύτερη στις 24 Σεπτεμβρίου του 1998 και συνεπώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προωθεί τις ομόφωνες αυτές αποφάσεις. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι με εξαίρεση το Ποτάμι, τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να μην τοποθετηθούν δημοσίως επί του θέματος.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η αντίδραση του Πρωθυπουργού για την τραγωδία της Αίγινας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο χορός του Τσίπρα στο Αθαμάνιο Άρτας – ΦΩΤΟ

Ο Δρίτσας για την τραγωδία στην Αίγινα: Οι ευθύνες θα αποδοθούν με απόλυτη αυστηρότητα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ