Ο Σπίρτζης για τα κανάλια που δεν θα αδειοδοτηθούν

Για το μέλλον των τηλεοπτικών καναλιών που δεν θα αδειοδοτηθούν αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Ο κ.Σπίρτζης, ερωτώμενος για την «επόμενη ημέρα» των τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα εξασφαλίζουν μία από τις τέσσερις άδειες, απάντησε στην Κάτια Μακρή και στον Real Fm 97,8: «Μερικά κανάλια κλείνουν από μόνα τους. Γιατί έχουμε κατηγορηθεί και για αυτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα τηλεοπτικό κανάλι να κλείσει, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν πέτυχε να πάρει μία άδεια τηλεοπτικής εκπομπής».

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι να μεταδίδει το τηλεοπτικό του πρόγραμμα», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Οι άλλοι τρόποι είναι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες, υπάρχουν δύο μεγάλες στη χώρα μας, υπάρχει το διαδίκτυο».

Για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα αδειοδοτηθούν ο κ.Σπίρτζης είπε: «Γιατί να συρρικνωθούν; Θα δώσουν μία καλή προσφορά και θα πάρουν άδεια. Κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω και αυτοί που θα μείνουν απ’ έξω θα είναι αυτοί που θα δώσουν λιγότερα χρήματα».

«Εγώ εκτιμώ ότι η οικονομική δυνατότητα των καναλιών και των εταιρειών που αναφέρατε είναι τέτοια που μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα διαθέσουν στο ελληνικό δημόσιο, ένα πολύ μεγάλο ποσό και να έχουν άδεια. Δηλαδή, όλο αυτό που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, να μην έχουμε τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχουν αυτά τα κανάλια χωρίς άδεια, και χωρίς να πληρώνουν για την άδεια προς το ελληνικό δημόσιο, είναι καλύτερα δηλαδή», κατέληξε ο κ.Σπίρτζης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα στη Βουλή η διάταξη για το τέμενος στο Βοτανικό – Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ