Κουρουμπλής: Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει παρέλθει

«Ξέρετε όλοι ότι, η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει παρέλθει και όσοι μελετάμε τις κοινωνικές διεργασίες, γνωρίζουμε ότι ο πολίτης έχει αποδεσμευτεί από την παραδοσιακή του σχέση με τα κόμματα και τηρεί μια διαφορετική στάση» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

«Δεν είναι το εκλογικό σύστημα αυτό που συμβάλει στην σταθερότητα των κυβερνήσεων, αλλά αποτυπώνει την βούληση του λαού» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που θα δώσουμε με την απλή αναλογική τη δυνατότητα στο λαό να εκφράσει τη βούλησή του, θα δημιουργηθεί σχέση εμπιστοσύνης, η οποία θα βάλει τέλος στην κρίση αντιπροσωπευτικότητας και στα φαινόμενα της αποχής.

«Όταν δίνεις τη δυνατότητα να εκφραστεί το συλλογικό εμείς και ο πολίτης αισθάνεται ότι είναι πολίτης και δεν καθορίζεται από τους άλλους, αυτό δεν αφορά στις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενιές» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα τα οποία αποσταθεροποιούν την ευρύτερη γεωστρατηγική περιοχή στην οποία βρισκόμαστε, είναι πατριωτικό καθήκον όλων να βρούμε κοινούς τόπους και πρόσθεσε ότι όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι μέσα σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την εσωτερική σταθερότητα.

Δείτε επίσης:

Η χειραψία του Τσίπρα με τον Λεβέντη – ΦΩΤΟ

Νικολόπουλος: Η απλή αναλογική είναι ώριμο αίτημα των καιρών

Παναγούλης: “Όχι” επί της αρχής στον εκλογικό νόμο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ