Νάσος Αθανασίου: Αστείοι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης για την απλή αναλογική

«Αστεία» χαρακτήρισε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση περί προώθησης του νέου εκλογικού νόμου για επικοινωνιακούς λόγους, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Είναι αστείο να λες ότι γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους από τη στιγμή που αυτό μπορείς να το ψηφίσεις και να ισχύσει και να γίνει πράξη» τόνισε ο κ. Αθανασίου, επισημαίνοντας ότι «η απλή αναλογική καταργεί αυτό που ορθά ονομάζαμε χαμένη ψήφο».

Παράλληλα, απέδωσε τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης σε φόβο «ότι στο πλευρό τους θα δημιουργηθούν νέα κόμματα, που θα μπουν στη Βουλή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «εμβρόντητος» από την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, τονίζοντας: «Θρυλείται ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει αναταραχή. Ότι ορισμένοι διαφωνούν, αλλά θα πειθαρχήσουν. Πάντως, είναι να απορεί κανείς. Όταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε πρόταση για την απλή αναλογική και τώρα έρχεται και λέει δεν την ψηφίζω. Τι δικαιούμαι να ισχυριστώ εγώ αυτή τη στιγμή; Δικαιούμαι να ισχυριστώ ότι υποκύψατε κύριοι στον εκβιασμό Μητσοτάκη: ότι (δηλαδή) δεν πρόκειται στο μέλλον να έχετε την παραμικρή πιθανότητα συνεργασίας μαζί μας, αν την ψηφίσετε».

Αφού επισήμανε πως η απλή αναλογική «προσφέρει ένα σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «κάποιος θέλει να πάει το πτώμα του ΠΑΣΟΚ ως λάφυρο στη Νέα Δημοκρατία για να μπει στα ψηφοδέλτια επικρατείας της».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «ακυβερνησίας» σε περίπτωση ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου, υπενθύμισε τις κυβερνήσεις συνεργασίας των παρελθόντων ετών, σημειώνοντας: «τις συνεργασίες τις έχει επιβάλει ο λαός. Θα μπορούσε αυτό και να θεσμοθετηθεί. Κάποιοι το αρνούνται, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους».

Εκτίμησε πως το θέμα της απλής αναλογικής δεν τελειώνει σήμερα καθώς κατά πάσα πιθανότητα είναι δύσκολο να βρεθούν οι 200 ψήφοι, αλλά τόνισε πως το θέμα «θα εκκρεμεί και θα βασανίζει όσους δεν το ψηφίσουν σήμερα», διότι όπως είπε: «πρέπει να περάσουμε σε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό, των συναινέσεων, των συμμαχιών, της εθνικής συνεννόησης».

Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την κατάσταση στη χώρα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας πως «εφόσον οι συνθήκες στον περίγυρό μας είναι ομαλές, αισιοδοξώ για το φθινόπωρο», ενώ εκτίμησε πως «τα πολύ δύσκολα έχουν περάσει».

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μουζάλας: Ζητώ συγγνώμη από τον Δένδια που διαδήλωνα εναντίον του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ