Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν θέλουν συμφωνία για τον εκλογικό νόμο

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Αρνούνται πεισματικά τον διάλογο. Δεν θέλουν συμφωνία για τον εκλογικό νόμο. Κόντρα στην θέληση των πολιτών για εθνική συνεννόηση επιδιώκουν την πόλωση και τον διχασμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας με την επίκληση της απλής αναλογικής ναρκοθετεί την διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης με την εμμονή στο μπόνους των 50 εδρών αρνείται την αναλογικότητα και την ισοδυναμία της ψήφου των πολιτών. Κάνουν λάθος βέβαια αν νομίζουν πως ο καθένας για λογαριασμό του θα σημαδέψει  τα χαρτιά των πολιτικών εξελίξεων», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά και προσθέτει:

«Έχουν γνώση οι  φύλακες – πολίτες και θα τους κλείσουν τον δρόμο. Και την ύστατη αυτή ώρα επαναλαμβάνω προς τους δύο την πρόσκληση πρόκληση για πάγωμα της διαδικασίας και συζήτηση από μηδενική βάση για κοινής αποδοχής εκλογικό νόμο».

«Η πρότασή  του ΠΑΣΟΚ είναι ολοκληρωμένη και αξιόπιστη. Είναι εδώ και δείχνει το δρόμο», καταλήγει στην ανακοίνωση η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη μετά από έξι μήνες – ΦΩΤΟ

Λεβέντης: Η Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ