• Σκρέκας: Στην κοροϊδία Κατρούγκαλου δεν μπορούμε να είμαστε συνένοχοι

  12:22 μμ, Πέμπτη 14 Ιουλ 2016 12:22 μμ, Πέμπτη 14 Ιουλ 2016

  «Ο κ. Τσίπρας έχει προδώσει όλους τους Αριστερούς και έχει εξοργίσει όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης με αντικείμενο τα εργασιακά.

  Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκρέκας απαντώντας στο ερώτημα πως βλέπει να εξελίσσεται η δεύτερη αξιολόγηση και αν πιστεύει ότι θα υπάρξει νέο, χειρότερο, κύμα μέτρων, σημείωσε:

  «Η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας, έχει χάσει την επαφή και με τον λαό, με την κοινωνία, αλλά και με την οικονομία. Κι έτσι μιλάει για ανάπτυξη όταν τα λουκέτα αυξάνονται και μιλάει ότι προστατεύει τις αδύναμες ομάδες όταν έρχεται και κόβει το ΕΚΑΣ κι όταν διαβάζω, σήμερα, ότι τον ΕΝΦΙΑ που θα τον καταργούσε, έρχεται και όχι μόνο δεν τον καταργεί, τον αυξάνει φυσικά σε όλους, και κάποιες ευπαθείς ομάδες, όπως ανάπηροι πάνω από 80% και τους είχαμε εξαιρέσει αυτούς από το να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ έρχεται τώρα και λέει όχι εσείς θα πληρώσετε όλοι ΕΝΦΙΑ αν έχετε έσοδα, τόκους, από καταθέσεις 600 ευρώ τον χρόνο».

  Και πρόσθεσε: «Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι είχαν 50% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Εκεί που πλήρωναν το 50% του ΕΝΦΙΑ τώρα με την κυβέρνηση της ελπίδας, με τον πρωθυπουργό της ελπίδας και της κατάργησης του μνημονίου και του ΕΝΦΙΑ, τώρα θα πληρώσουν το 100% του ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας παρόλο που δεν θέλω να σχολιάσω τις προθέσεις που έχει, μπορεί να έχει καλές προθέσεις, έχει προδώσει όλους τους Αριστερούς και έχει εξοργίσει όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν. Αυτό το πράγμα δεν θα προχωρήσει πολύ. Δεν θα πάει καλά. Ελπίζω να το καταλάβει γρήγορα, με έναν τρόπο να αποχωρήσει διακριτικά και να αφήσει μία σοβαρή κυβέρνηση, να έρθει στην εξουσία και να πάρει γρήγορα τις αποφάσεις εκείνες για να προχωρήσει η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια, γιατί αν συνεχίσει αυτό το πράγμα, αυτή η στασιμοχρεοκοπία που ακούγεται ως όρος το τελευταίο διάστημα, εγώ θα πω η αύξηση της στασιμοχρεοκοπίας, νομίζω ότι η φτώχεια θα σκληρύνει πάρα πολύ και θα εδραιωθεί για τα καλά και είναι δύσκολο μετά να σπάσεις αυτή τη φτώχεια».

  Στο ερώτημα αν σταθεί η ΝΔ στο πλευρό της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, με αφορμή το εθνικό μέτωπο με τη συμμετοχή των κομμάτων εν όψει της δεύτερης αξιολόγησης για το οποίο έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον realfm 97,8 , ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ απάντησε:

  «Η κυβέρνηση ζητά εθνικό μέτωπο, αλλά κατηγορεί όλους τους αντιπάλους της και πολλές φορές με ανάγωγο τρόπο θα έλεγα. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να πετύχεις εθνικό μέτωπο. Αυτό δηλώνει ότι απλά το χρησιμοποιείς σαν ένα άλλοθι ή σαν ένα μικροπολιτικό τερτίπι, όπως αυτά τα οποία κάνει για να ξεγελάσει. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Κατρούγκαλος δεν θέλει κανένα εθνικό μέτωπο. Προσπαθεί να κοροϊδέψει. Λοιπόν εμείς σε αυτή την κοροϊδία δεν μπορούμε να είμαστε συνένοχοι».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα