Συνεδριάζει η Κ.Ο. της ΝΔ – Στο επίκεντρο ο εκλογικός νόμος

Να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και να ενημερώσει τους βουλευτές του κόμματος για τη «μάχη» που θα ακολουθήσει με την κυβέρνηση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τον εκλογικό νόμο, θα επιχειρήσει σήμερα μέσω της ομιλίας του στην Κ.Ο., στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο, κατέθεσε χθες τροπολογία, η οποία περιλαμβάνει την κατάτμηση της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών σε τρεις χωριστές εκλογικές περιφέρειες και το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες, που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Την τροπολογία υπέγραψαν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με πρώτο τον ίδιο τον πρόεδρο, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να θέσει, επισήμως, τη ΝΔ σε εκλογικό συναγερμό ασκώντας έτσι μεγαλύτερη πίεση προς τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, για την επόμενη μέρα της κάλπης.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, επισκέφτηκε χθες το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής, οδηγούς των αστικών συγκοινωνιών και αστυνομικούς.

Επισκέφθηκε το κεντρικό σταθμό του ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής, όπου και ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν καταστραφεί το τελευταίο διάστημα 5 οχήματα από εμπρηστικές επιθέσεις.

Στην Γ΄ Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε κλούβα των ΜΑΤ, όπου συνομίλησε με τους αστυνομικούς για 20 λεπτά. Οι ένστολοι του εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνθήκες εργασίας τους, αλλά και για το γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάδελφοί τους, έχουν ζητήσει να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Μητσοτάκης: Όταν έρθουμε στην κυβέρνηση ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν

«Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι – λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης – εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο κέντρο της Αθήνας.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι στην πρώτη προτεραιότητα. Δεν υπάρχει ελευθερία, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια των πολιτών. Τα δε Σώματα Ασφαλείας, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης, βρίσκονται, δυστυχώς, σήμερα, σε μια τραγική κατάσταση. Με πεπαλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και με χαμηλό το ηθικό, διότι δεν απολαμβάνουν ούτε καν της πολιτικής στήριξης για το εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Δεσμεύομαι προσωπικά ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι όταν έρθουμε στην κυβέρνηση, ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν, το συντομότερο δυνατόν, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”

Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον Μητσοτάκη

Ανταπάντησε στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η Νέα Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ