Κυβερνητική πρωτοβουλία για να «ξεμπλοκάρει» η δίκη της Siemens

Την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσε ο πολιτικός «σεισμός» από την αναβολή της δίκης για την υπόθεση της Siemens

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη για την άμεση εκδίκαση των υποθέσεων, κάτι που φαίνεται και από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της, που διαβεβαιώνουν ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει καμία παραγραφή. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens. 

Μετά από αυτή τη συνομιλία, αποφασίστηκε ο κ. Παρασκευόπουλος να μεταβεί σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να ζητήσει από την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Παράλληλα, κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μετέβη χθες το βράδυ στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου και παρέδωσε στην πρόεδρο το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας μεταξύ της Μεταφραστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που αφορά στη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens.

«Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, στα πλαίσια των κυβερνητικών ενεργειών για την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης Siemens και με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, παρέδωσα το σύνολο της υπηρεσιακής αλληλογραφίας ανάμεσα στην μεταφραστική υπηρεσία και την Εισαγγελία Εφετών Κακουργημάτων Αθηνών», ανέφερε ο κ. Αμανατίδης εξερχόμενος από το Μέγαρο του Αρείου Πάγου. 

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την παράδοση της υπηρεσιακής αλληλογραφίας στη Θάνου

Παρέμβαση του Τσίπρα για άμεση εκδίκαση των υποθέσεων της Siemens

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ