Ο Κεδίκογλου για τη Siemens: Είναι αδιανόητο – Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για την υπόθεση

Αδιαφορία για την εξέλιξη της υπόθεσης με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε να ήταν αυτό επί κυβέρνηση Σαμαρά, να ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος και να έπρεπε να σας απολογηθώ για μία ακύρωση της δίκης της Siemens. Φανταστείτε τι θα με ρωτάγατε και τι θα λέγατε… Είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να καταλάβω. Όχι τίποτε άλλο, αλλά υποτίθεται ότι ήταν μία υπόθεση που την είχανε παντιέρα».

Στο ερώτημα αν χρεώνει στην κυβέρνηση αυτό που συνέβη ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Επιεικώς αδιαφορία». Και εξήγησε: «Αδιαφόρησαν για την εξέλιξη της υπόθεσης τη στιγμή που ξέρουμε πως οι υπουργοί, σε άλλες υποθέσεις, έφτασαν να μπαίνουν σε δικαστικά συμβούλια».

Στην επισήμανση αν εννοεί ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση για αυτό που συνέβη σημείωσε: «Τουλάχιστον δεν ενδιαφέρθηκε, επιεικέστατα το λέω αυτό».

Αναφερόμενος στο θέμα του πλαφόν 3% και στο ενδεχόμενο να μειωθεί στο 2,5% ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Πριν από 2-3 ημέρες είχα πει “ο Μένιος ζει αυτός τους οδηγεί”. Τελικά μάλλον αδίκησα τον Μένιο Κουτσόγιωργα γιατί δεν είχε διανοηθεί τέτοια τερτίπια. Όλα τα βάζουν. Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές. Πότε είναι 3%, πότε βγαίνει το 3%. Πότε θέλουμε να φέρουμε τον Α πελάτη, πότε τον Β. Ο κ. Κουρουμπλής το είπε ανοιχτά χθες. Ο μόνος τους στόχος είναι να αποτρέψουν την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή είναι η μόνη τους σκοπιμότητα, αυτή είναι η μόνη τους προτεραιότητα και τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών. Νομίζω ότι τους έχει πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί χρησιμοποιώντας το θέμα του πλαφόν να βρει τους 200 ψήφους που είναι αναγκαίοι ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ απάντησε:

«Ξέρετε πολύ καλά ότι με το πλαφόν αν το κατεβάσουν, πιστεύουν ότι κερδίζουν ψήφους από τη μια μεριά, αλλά χάνουν από την άλλη. Άμα κρατήσουν το πλαφόν τότε κερδίζουν από την άλλη, αλλά χάνουν από τη μια. Έχουν μπλέξει σε τέτοιους κουτοπόνηρους υπολογισμούς. Δεν θεωρώ ότι μαζεύονται οι 200 ψήφοι πάντως σε καμία περίπτωση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ