Όλες οι αντιδράσεις για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με την επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens, καθώς το σήριαλ της δικαστικής διαδρομής δεν φαίνεται να τελειώνει.

Σημειώνεται ότι η δίκη αναβλήθηκε μετά το αίτημα των κατηγορουμένων, 13 Γερμανών υπηκόων και ενός Γαλλοελβετού, καθώς το βούλευμα δεν είχε μεταφραστεί στη γλώσσα τους και δεν τους είχε επιδοθεί, όπως προβλέπει ο νόμος, ένα μήνα πριν από την έναρξη της δίκης, στις 27 του περασμένου Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών με την ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παρά το φόρτο που έχει η μεταφραστική υπηρεσία του, απέστειλε το βούλευμα μεταφρασμένο σε δύο δόσεις, μία στις 2 Νοεμβρίου του 2015 και μία στις 13 Μαΐου του 2016.

 

Αντιδράσεις

Η καταγγελία του Καμμένου στο Twitter για τη δίκη της Siemens

Με ένα tweet σχολίασε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens.

Ο κ.Καμμένος ανέφερε στο tweet του: «Το ίδιο κύκλωμα που δεν μετέφρασε το βούλευμα για τη Siemens, μήπως “φρόντισε” να μην αντικατασταθεί ο ασθενής πρόεδρος στη δίκη Μαντέλη;;;;;».

 

Κουίκ: Ο νόμος της Siemens δεν θα γίνει νόμος του κράτους

«Ο νόμος της Siemens δεν θα γίνει νόμος του κράτους», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την υπόθεση της αναβολής της δίκης για τα «μαύρα ταμεία».

«Θα αποδοθούν ευθύνες μέχρι βαθιά, όποιοι φταίνε, ανεξάρτητα από την τεκμηριωμένη, όπως τουλάχιστον πιστεύουμε, απάντηση που έδωσε το ΥΠΕΞ», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και πρόσθεσε:

«Καλά θα κάνει και η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι λίγο προσεκτική στο πώς τοποθετείται και θα την παραπέμψω σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Tο Βήμα”, το 2008. Εγώ, πάντως, δεν έχω οικόπεδο δίπλα στου Χριστοφοράκου».

Στην επισήμανση ότι αφήνει βαρύ πολιτικό υπονοούμενο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος ανέφερε:

«Παραπέμπω στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Tο Βήμα”, να διαψεύσουν “Tο Βήμα” του 2008 και μετά να έρθουμε να το συζητήσουμε».

Σχετικά με το όριο εισόδου των κομμάτων στη Βουλή που θα προβλέπει η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι το 2,5% είναι όριο ασφαλείας.

«Κάτω από το 2,5% δεν μπορούμε για εθνικούς λόγους να το αποδεχθούμε. Το 2,5% διασφαλίζει τα εθνικά μας θέματα. Ξέρω την περιοχή, μας διασφαλίζει απόλυτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο Κεδίκογλου για τη Siemens: Είναι αδιανόητο – Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για την υπόθεση

Αδιαφορία για την εξέλιξη της υπόθεσης με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φανταστείτε να ήταν αυτό επί κυβέρνηση Σαμαρά, να ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος και να έπρεπε να σας απολογηθώ για μία ακύρωση της δίκης της Siemens. Φανταστείτε τι θα με ρωτάγατε και τι θα λέγατε… Είναι αδιανόητο, δεν μπορώ να καταλάβω. Όχι τίποτε άλλο, αλλά υποτίθεται ότι ήταν μία υπόθεση που την είχανε παντιέρα».

Στο ερώτημα αν χρεώνει στην κυβέρνηση αυτό που συνέβη ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Επιεικώς αδιαφορία». Και εξήγησε: «Αδιαφόρησαν για την εξέλιξη της υπόθεσης τη στιγμή που ξέρουμε πως οι υπουργοί, σε άλλες υποθέσεις, έφτασαν να μπαίνουν σε δικαστικά συμβούλια».

Στην επισήμανση αν εννοεί ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση για αυτό που συνέβη σημείωσε: «Τουλάχιστον δεν ενδιαφέρθηκε, επιεικέστατα το λέω αυτό».

Αναφερόμενος στο θέμα του πλαφόν 3% και στο ενδεχόμενο να μειωθεί στο 2,5% ο πρώην υπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Πριν από 2-3 ημέρες είχα πει “ο Μένιος ζει αυτός τους οδηγεί”. Τελικά μάλλον αδίκησα τον Μένιο Κουτσόγιωργα γιατί δεν είχε διανοηθεί τέτοια τερτίπια. Όλα τα βάζουν. Απ’ όλα έχει ο μπαχτσές. Πότε είναι 3%, πότε βγαίνει το 3%. Πότε θέλουμε να φέρουμε τον Α πελάτη, πότε τον Β. Ο κ. Κουρουμπλής το είπε ανοιχτά χθες. Ο μόνος τους στόχος είναι να αποτρέψουν την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή είναι η μόνη τους σκοπιμότητα, αυτή είναι η μόνη τους προτεραιότητα και τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών. Νομίζω ότι τους έχει πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί χρησιμοποιώντας το θέμα του πλαφόν να βρει τους 200 ψήφους που είναι αναγκαίοι ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ απάντησε:

«Ξέρετε πολύ καλά ότι με το πλαφόν αν το κατεβάσουν, πιστεύουν ότι κερδίζουν ψήφους από τη μια μεριά, αλλά χάνουν από την άλλη. Άμα κρατήσουν το πλαφόν τότε κερδίζουν από την άλλη, αλλά χάνουν από τη μια. Έχουν μπλέξει σε τέτοιους κουτοπόνηρους υπολογισμούς. Δεν θεωρώ ότι μαζεύονται οι 200 ψήφοι πάντως σε καμία περίπτωση».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Ο Αμανατίδης για Siemens: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν θα παραγραφεί

«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν θα παραγραφεί στην υπόθεση της Siemens» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι 1.087 σελίδες του παραπεμπτικού Βουλεύματος μεταφρασμένες στα Γερμανικά, είχαν σταλεί στην Εισαγγελία από τις 13 Μαΐου και πως το Υπουργείο δεν έχει καμία ευθύνη για την επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

 

Ο Παπαδημούλης για τη Siemens: Νιώθω ντροπή και οργή

Την επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, επισημαίνοντας ότι νιώθει ντροπή και οργή. 

Διαβάστε αναλυτικά το tweet του αντιπροέδρου του ευρωπαϊκου κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη.

 

Κόντρα Παπαδημούλη-Άδωνι στο Twitter για τη Siemens

Το tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη, για την επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτηση στο Twitter.

«Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

Σημειώνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, την Τρίτη, είχε γράψει στο Twitter: «Φανταστείτε να είχε γίνει η επ´αόριστον αναβολή της Δίκης Siemens επί Σαμαρά. Ω ρε τί θα έλεγαν σήμερα τα Συριζοτρόλ».

 

Το σχόλιο του Πολάκη στο Facebook για τη Siemens

Με μία ανάρτηση στο Facebook, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, την επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την εξέλιξη αυτή.

 

 

Καράογλου:Να χυθεί άπλετο φως για την υπόθεση της Siemens

Να χυθεί άπλετο φως για την υπόθεση της Siemens, ζήτησε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρακτορείο 104,9 fm ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, αφού άσκησε κριτική και στις κυβερνήσεις της ΝΔ λέγοντας ότι ότι το θέμα της Siemens έπρεπε να είχε «τρέξει με μεγαλύτερη ταχύτητα» ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Εξωτερικών και να βρεθεί τρόπος ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση και να μην πάει στο αρχείο.

 

Λοβέρδος: Είναι κατάντια…

«Είναι κατάντια αυτό που έγινε», δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, από το βήμα της βουλής, αναφερόμενος στην επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens.

Δείτε το βίντεο

 

Ο Παφίλης για τη Siemens: Φορτώνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον

“Είναι τεράστιες οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, γιατί η υπόθεση  Siemens έφτασε στο στάδιο της εκδίκασης  με μεγάλη καθυστέρηση, η οποία σήμερα δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων” επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

“Πέρα από το δικαστικό μέρος της υπόθεσης, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και η σημερινή, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση μη ουσιαστικής διεκδίκησης από τη Γερμανία των αποζημιώσεων, από τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε η δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα, καθώς και άλλες γερμανικές εταιρείες. Αυτές τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες προσπαθούν να κρύψουν σήμερα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορτώνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το ΚΚΕ, οι βαρύγδουπες διακηρύξεις περί κάθαρσης, διαλεύκανσης των σκανδάλων και της διαφθοράς, καταλήγουν στο κουκούλωμα, γιατί η διαφθορά είναι συνυφασμένη με το ίδιο το σύστημα, που βρίσκει δικλείδες ασφαλείας ή στην καλύτερη περίπτωση «θυσιάζει» κάποιους για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού” τονίζει ο κ. Παφίλης.

 

Το ΠΑΣΟΚ για τη Siemens: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάθηκε στη μετάφραση

“Η κυβερνητική αδράνεια στην υπόθεση του σκανδάλου Siemens αποκαλύπτεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Μεγάλες ευθύνες, μικροί και πολλοί ανεύθυνο-υπεύθυνοι. Υπουργοί και Μέγαρο Μαξίμου, όχι μόνο συνεχίζουν να  επιδίδονται στο παιγνίδι της αλληλομετάθεσης ευθυνών, αλλά επιχειρούν να εμπλέξουν την Δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της δικής τους ολιγωρίας” τονίζει ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την αναβολή της δίκης της Siemens

“Η δίκη για σκάνδαλο Siemens αναστέλλεται επ’ αόριστον επειδή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάθηκε στη μετάφραση. Τελικά, η σημερινή Κυβέρνηση ήρθε να συμπληρώσει, με τον πλέον σκανδαλώδη τρόπο, αλλά και με τις ίδιες “δικαιολογίες”, τα τραγικά λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. με την φυγή των πρωταιτίων της υπόθεσης Siemens στο εξωτερικό. Απαιτούμε άμεσα να ενημερωθεί η Βουλή και ο ελληνικός λαός από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εξωτερικών για τους πραγματικούς υπευθύνους αυτού του φιάσκου και τις συνέπειες του στην εξέλιξη της υπόθεσης Siemens. Σε κάθε περίπτωση οι πολιτική αμετροέπεια της Κυβέρνησης είναι προφανής” προσθέτει ο κ. Παπαθεοδώρου. 

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» για το φιάσκο με τη Siemens

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ