Κυβερνητικές πηγές: Δεν αποκλείουμε καμία πρόταση στο πλαίσιο της απλής αναλογικής

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση κατέθεσε στην πρότασή της το όριο του 3%, στο πλαίσιο ενός κοινού παρανομαστή που προέκυψε από τις συζητήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ωστόσο, καθώς αυτά τα δύο κόμματα δεν μπαίνουν στη συζήτηση για να στηρίξουν την πρόταση της, η κυβέρνηση δηλώνει ανοικτή σε κάθε συζήτηση. «Θα δούμε πώς διαμορφώνεται η συζήτηση από εδώ και πέρα», ανέφεραν και συμπλήρωναν πως υπάρχει άλλωστε η εν εξελίξει συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου υπάρχουν περιθώρια διαλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, είχε αναφέρει σε δηλώσεις του σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για κατάργηση του 3%, ότι φεύγει αισιόδοξος από το Μ. Μαξίμου «γιατί ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε αυτή μας την πρόταση και είπε ότι θα την εξετάσει πολύ σοβαρά. Στο ερώτημα εάν φάνηκε αισιόδοξος ο πρωθυπουργός για τη συγκέντρωση των 200 ψήφων απάντησε: «Νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια και ενδεχομένως κι αν δει και την πρόταση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, μπορεί όντως αρκετοί να το ξανασκεφτούν».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε δηλώσει ότι είπε στον πρωθυπουργό, πως πρέπει να είναι «πιο γενναίο το βήμα», με κατάργηση του 3% και ειδικότερα να τεθεί όρος, πως για να μπει στη Βουλή ένα κόμμα που έχει συγκεντρώσει το 1%, θα πρέπει σε αρκετές από τις 7 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας να έχει ως ελάχιστο το 1% – και ταυτόχρονα με την ψήφιση του νόμου, να απαγορευθεί η μεταδημότευση. Αυτό, είπε ο βουλευτής, θα μπορούσε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο ένα αμιγώς μειονοτικό κόμμα.

Επιπλέον, με τις δηλώσεις του ο κ. Νικολόπουλος επιβεβαίωσε ότι θα δώσει την ψήφο του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου: «Και θα το κάνουμε εμείς ως εκφραστές της κλασικής κεντροδεξιάς», είπε, προσθέτοντας ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν πολιτική και κομματική αφετηρία τη ΝΔ «και νιώθουμε άστεγοι» – και πως κατά συνέπεια, «η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα επιτρέψει να εκφραστούμε χωρίς να κάνουμε παραχωρήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Η συνθήκη ΕΕ-Τουρκίας είναι μια ντροπιαστική συμφωνία

Η ερώτηση μαθήτριας της Βουλής των Εφήβων στον Φίλη για την ειδική αγωγή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργιάδη: Η λάσπη και οι κατηγορίες του ξεπερνούν κάθε όριο 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ