Θεοχάρης: Να βάλουμε τέλος στην εθνική κατρακύλα

Για τη νέα πολιτική κίνηση, «Δημοκρατική Ευθύνη», την οποία παρουσιάζει σήμερα στις 19:30 σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννης μίλησε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής Χάρης Θεοχάρης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντώντας στο ερώτημα τι παραπάνω θα προσφέρει πολιτικά και ιδεολογικά η «Δημοκρατική Ευθύνη» και ποιο είναι το ζητούμενο της ομάδας των ανθρώπων που την απαρτίζουν, είπε:

«Το ζητούμενο είναι επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατρακύλα, την εθνική, στην πραγματικότητα που ζούμε, για να μπορέσει η χώρα να αναπτύξει τις δυνατότητες που έχει. Έχει κοινωνικές και οικονομικές δυνατότητες οι οποίες είναι τεράστιες και οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καταστολή και σε ύπνωση, διότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε δημιουργήσει –καλώς ή κακώς- δεν τις αφήνει να αναπτυχθούν».

Και πρόσθεσε ο κ. Θεοχάρης: «Πιστεύουμε ότι ο εχθρός -αν θέλετε- ή τα προβλήματα ξεκινούν κυρίως από το πολιτικό σύστημα και κυρίως από τη διάρθρωση των κομμάτων τα οποία έχουν και ένα αρχηγοκεντρικό τρόπο διάρθρωσης και δομής, αλλά κυρίως έχουν και κομματικούς στρατούς που ξέρουν μόνο να κάνουν προεκλογικές εκστρατείες με σκοπό να λαφυραγωγήσουν το δημόσιο.

Μέσω της διαχείρισης του δημοσίου καταδυναστεύουν και τον ιδιωτικό τομέα. Πιστεύουμε λοιπόν ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από το “0”, να ξανασκεφτούμε λίγο πως πρέπει να είναι φτιαγμένα τα κόμματα. Θα δείτε και από το καταστατικό μας ότι δεν μιλάμε για αρχηγοκεντρισμό, μιλάμε για δύο πόλους και για διαχωρισμό μεταξύ του κόμματος και του κράτους. Δηλαδή διαχωρισμό μεταξύ του προέδρου και του γραμματέα που είναι ο υποψήφιος Πρωθυπουργός ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα στον δικό μας χώρο». 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ