Κεγκέρογλου: Κίνηση πανικού η εσπευσμένη κατάθεση του εκλογικού νόμου

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, δικαιολογεί τη στάση του κόμματός του για τον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ότι έχει σταθερή θέση και δεν σύρεται ούτε από το κυβερνών κόμμα ούτε κι από τη ΝΔ.

Παράλληλα ο κ. Κεγκέρογλου ασκεί έντονη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει πεισθεί ότι δεν αντιστρέφεται η κατάρρευσή του». Σφοδρά πυρά εκτοξεύει και εναντίον της ΝΔ, για την οποία λέει ότι δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα για ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης χαρακτηρίζει το περσινό δημοψήφισμα δείγμα πολιτικής εξαπάτησης και αντικρούει την άποψη ότι πρόγραμμα λιτότητας εφάρμοζε και το ΠΑΣΟΚ όσο κυβερνούσε, λέγοντας ότι τον Ιανουάριο του 2015 ήταν θετική η πορεία της χώρας και αχρείαστα τα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητήσατε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών από τον εκλογικό νόμο. Για ποιους λόγους αρνείσθε να ψηφίσετε την πρόταση της κυβέρνησης;

Εμείς έχουμε δική μας ολοκληρωμένη πρόταση για το εκλογικό σύστημα. Τα γνωστά 5 σημεία για να έχουμε αναλογική εκπροσώπηση, αλλά παράλληλα και δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να μειωθεί και να μην υπερβαίνει τις 30 έδρες υπό προϋποθέσεις. Οι μεγάλες περιφέρειες πρέπει να κατατμηθούν. Το κατώφλι του 3% να διατηρηθεί και να δοθεί η δυνατότητα εκλογής βουλευτών από τους Έλληνες του εξωτερικού.

Όσο για την τροποποίηση του εκλογικού νόμο, που προτείνει ο κ. Τσίπρας, αποτελεί κίνηση πανικού και αφορά τη διεκδίκηση των 50 εδρών που χάνει το δεύτερο κόμμα. Έχει πειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πλέον μη αντιστρεπτή η πολιτική κατάρρευσή του.

Όμως και η ΝΔ δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιμείνει στο υπερβολικό μπόνους των 50 εδρών. Αν για το θέμα του εκλογικού νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι του αρκεί η στήριξη της ΧΑ και η ΝΔ ότι θα κυβερνά με το υπερβολικό μπόνους των 50 εδρών, οι πολίτες μάλλον θα έχουν άλλη άποψη.

Πηγή: ΑΠΕ

Δείτε επίσης:

 

Άγρια κόντρα on air Καφαντάρη – Άδωνι – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά η Μπακογιάννη για τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ

ΝΔ: Ο υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς στήνει σύστημα διαπλοκής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ