Μάρδας: Κάποια ώρα θα πρέπει να χωρίσουν οι μύθοι από την πραγματικότητα…

Με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σχολιάζει τις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Plan B και υποστηρίζει ότι «δεν υπήρχε σε κυβερνητικό επίπεδο Plan B δραχμής» παραθέτοντας ενδεικτικά στοιχεία.

«Οποιαδήποτε συζήτηση στο ΚΥΣΟΙΠ ή σε άλλα κυβερνητικά όργανα σχετικά με επιστροφή στη νέα δραχμή, θα αναστάτωνε την οικονομία. Και λόγω αυτού του γεγονότος, το ΚΥΣΟΙΠ όπως και η κυβέρνηση ήταν παγιδευμένοι σε μια απραξία ως προς οποιοδήποτε Plan B δραχμής» επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο κ. Μάρδας και τονίζει:

«Κάποια ώρα λοιπόν θα πρέπει να χωρίσουν οι μύθοι από την πραγματικότητα»

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Περί Γκάμπρεϊθ, νέας δραχμής, διατακτικών και άλλων τινών…

Ενδεικτικά, στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπήρχε σε κυβερνητικό επίπεδο Plan B δραχμής είναι τα ακόλουθα:

1. Η όποια έξοδος από το ευρώ δεν ήταν δυνατόν να άφηνε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) αμέτοχο και εκτός τέτοιων σχεδιασμών. Αρχή όλων είναι το ΓΛΚ. Τέτοιες σκέψεις ουδέποτε ζητήθηκαν να τεθούν σε επεξεργασία και εφαρμογή ή έστω να συζητηθούν καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μου στο ΓΛΚ.

2. Το Plan B της δραχμής ουδέποτε συζητήθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο της Κυβερνητικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) του φορέα εκείνου όπου διαμορφώνεται η οικονομική πολιτική της χώρας. Αν υπήρχε έστω η παραμικρή συζήτηση για νέα δραχμή, αυτή θα γινόταν γνωστή μέσω των γνωστών διαρροών.

3. Η οποιαδήποτε συζήτηση στο ΚΥΣΟΙΠ ή σε άλλα κυβερνητικά όργανα σχετικά με επιστροφή στη νέα δραχμή, θα αναστάτωνε την οικονομία. Και λόγω αυτού του γεγονότος, το ΚΥΣΟΙΠ όπως και η κυβέρνηση ήταν παγιδευμένοι σε μια απραξία ως προς οποιοδήποτε Plan B δραχμής.

Κάποια ώρα λοιπόν θα πρέπει να χωρίσουν οι μύθοι από την πραγματικότητα…»

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση με δόλο οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού

Ο καβγάς Σκουρλέτη – Μανιάτη στη βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ