Βραχυκύκλωμα από Μεϊμαράκη

Βραχυκύκλωμα από Μεϊμαράκη

Αμηχανία, αναταραχή και στη συνέχεια επιθετικότητα. Η συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον Νίκο Χατζηνικολάου ήχησε τον συναγερμό στη Λ. Συγγρού με όλα τα στελέχη του επιτελείου Μητσοτάκη να είναι συντονισμένα στον realfm 97,8 και να κρατούν… σημειώσεις για τα όσα είπε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ χτυπώντας επί της ουσίας γραμμή προς γραμμή την κεντρική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με κεντρικό πυρήνα το αίτημα για εκλογές.

Για όσους είχαν μιλήσει το προηγούμενο διάστημα με τον κ. Μεϊμαράκη η ένταση της παρέμβασης του δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ είχε συσσωρεύσει μεγάλη πικρία βλέποντας – μαθαίνοντας τα όσα γίνονται στο εσωτερικό του κόμματος και κυρίως τη σκληρή γραμμή που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μέχρι τέλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα επαναφέροντας τη θέση του για «εθνική συνεννόηση» προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση.

Στη Λ. Σ��γγρού επικράτησε μεγάλη αναταραχή από τα λεγόμενα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σε μια ημέρα όπου η ΝΔ είχε προγραμματίσει πολυεπίπεδη επίθεση στην κυβέρνηση στο κοινοβούλιο (ερώτηση για το Plan X του Γ. Βαρουφάκη, ερώτηση για τον αφελληνισμό των τραπεζών, πίεση για την εξεταστική επιτροπή, μάχη για τον εκλογικό νόμο) ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος έφερε τα πάνω – κάτω οδηγώντας αρκετούς βουλευτές που βρίσκονται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνουν πικρά και επιθετικά σχόλια εναντίον του.

Η ΝΔ αναγκάστηκε να βγάλει μια βελούδινη ανακοίνωση για τον κ. Μεϊμαράκη ωστόσο γαλάζιοι βουλευτές δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για το χρόνο που επέλεξε ο κ. Μεϊμαράκης να κάνει αυτή την παρέμβαση: «Η κυβέρνηση κάνει πλειστηριασμούς, κόβει συντάξεις, προχωρά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, παίζει με τον εκλογικό νόμο και εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με τον Μεϊμαράκη και την πικρία του που έχασε τις εσωκομματικές εκλογές» είπε στο Real.gr βουλευτής από μεγάλη περιφέρεια του λεκανοπεδίου.

Το μεγαλύτερο φάουλ που καταλογίζουν στον κ. Μεϊμαράκη από τη Λ. Συγγρού είναι η επιμονή του να αμφισβητήσει μια κεντρική πολιτική επιλογή της ΝΔ – το αίτημα για εκλογές – επαναφέροντας τη θέση του για «εθνική συνεννόηση» απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση που προσπαθεί, όπως λένε, να εγκλωβίσει όλο το πολιτικό σύστημα με τον νέο εκλογικό νόμο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή.

Για τη ΝΔ ο εκλογικός νόμος είναι ένα ζήτημα ύψιστης πολιτικής σημασίας και ουσίας που θα καθορίσει την επόμενη μέρα της χώρας αλλά και το διαχωρισμό ανάμεσα στις δυνάμεις που θα επιλέξουν να συστρατευθούν με την κυβέρνηση και σε αυτές που θα σταθούν απέναντι στη λογική Τσίπρα «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση».

Παίζοντας με δυο έως τρεις ψήφους για τις 200, μέχρι τις 20 Ιουλίου που η κυβέρνηση θέλει να έχει ψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο η πίεση της ΝΔ προς κάθε κατεύθυνση – κυρίως προς στελέχη του Ποταμιού και τους ανεξάρτητους βουλευτές, θα ενταθεί και ήδη στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέρουν στο προσκήνιο τη δήλωση που είχε κάνει στην τελευταία του συνέντευξη (ΣΚΑΪ) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλους όσοι επιλέξουν να ψηφίσουν έναν νόμο που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία, μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Κουμουτσάκος για τη συνέντευξη του Μεϊμαράκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Αλλαγή στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο με στόχο τις 200 ψήφους

Επαφές Θεοχαρόπουλου με παραγωγικούς φορείς στην Μεσσηνία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ