Αυγενάκης: Οι επόμενες εκλογές δεν είναι μακριά – Θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση

«Η λύση στα προβλήματα της πατρίδας μας είναι η πολιτική του ρεαλισμού, η πολιτική της αλήθειας και των καθαρών επιλογών» υπογράμμισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος, που διοργάνωσε στον Εύοσμο η τοπική οργάνωση της ΝΔ και η ΝΟΔΕ δυτικού τομέα της ΝΔ.

Ο κ. Αυγενάκης προέβλεψε ότι οι επόμενες εκλογές «δεν είναι μακριά» και κάλεσε τα στελέχη να εργαστούν οργανωμένα και μεθοδικά, εκτιμώντας ότι από τις επόμενες κάλπες θα προκύψει μια «αυτοδύναμη» κυβέρνηση. Σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση και ότι τέτοια θα είναι η ΝΔ, ως κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Στην Ελλάδα, η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει» είπε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε : «Η πολιτική της αλήθειας, της ευθύνης, της συνέπειας, της αποτελεσματικότητας, που αψηφά το πολιτικό κόστος, που υπηρετεί διαχρονικά η παράταξη μας , η πολιτική των πέντε άλφα: αξιοκρατία, αριστεία, ανάπτυξη, αλληλεγγύη, αξιοπιστία. Η πολιτική που χαρακτηρίζει τον αυριανό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στον ένα χρόνο από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, σημειώνοντας ότι «μας κόστισε πολύ ακριβά» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα προβλήματα που προέκυψαν, ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας από αυτήν, στο διάστημα αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά την επιβολή των capital controls, την επιδείνωση των δεικτών, την έλλειψη ρευστότητας, κ.α. Ζήτησε, επίσης, να μην ξεχάσει ο κόσμος τις δηλώσεις και τις εξαγγελίες στελεχών και πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τηρήθηκαν. Υπογράμμισε, ότι από τη Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαγγείλει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, που όπως είπε ο κ. Αυγενάκης είναι «ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, κοστολογημένο και αξιόπιστο», χαρακτηρίζοντας το σαν μια «συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες πολίτες» και επεσήμανε ότι η ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι τα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπιστούν με μια μεταρρυθμιστική πολιτική, που «θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη» σχεδιάζοντας και στοχεύοντας στην ανάπτυξη μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση των εξαγωγών και επεσήμανε ότι μόνο μια τέτοια κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό όπως είπε, τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να αλλάξει το κλίμα, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά.

«Αυτή την εμπιστοσύνη, μόνο μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση μπορεί να χτίσει» είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Είναι υποχρέωση όλων μας, πατριωτική ευθύνη, να δώσουμε μια μάχη. Μάχη ισχυρή, δημοκρατική μάχη, μάχη με επιχειρήματα πολιτικά, στις εκλογές που έρχονται, δεν είναι μακριά».

Ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ να δουλέψουν «οργανωμένα, μεθοδικά, συλλογικά» σε αυτή την προοπτική και πρόσθεσε : «Και είμαι βέβαιος, η άλλη μέρα θα δώσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια πραγματική ελπίδα, ότι θα φέρει μια αισιόδοξη μέρα για τη χώρα μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Θόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού Πέτρος Σούλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ δυτικού τομέα Ηλίας Ζάχαρης, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Θόδωρος Καλλίτσης, στελέχη της ΝΔ, κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να μάθει όλη την αλήθεια

ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος θα απολογηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή

Σε δημόσια διαβούλευση το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ