Ρήγας: Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει την απώλεια του ΕΚΑΣ

Στον Βασίλη Σκουρή

«Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει την απώλεια του ΕΚΑΣ σε όσους μειώθηκε μέχρι το 2018 που θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών με τον νέο νόμο» τονίζει με δήλωση του στο Real.gr �� Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δήλωσή του αυτή, εκτιμάται ότι αποτυπώνει το κλίμα που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για το συγκεκριμένο θέμα και πιέζει την κυβέρνηση σε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Π. Ρήγας, με τη δήλωσή του στο Real.gr, επιτίθεται με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτηρίζει «φερέφωνο της διαπλοκής», ενώ τονίζει ότι «αποτελεί προσβολή για τη νέα γενιά να χαρακτηρίζονται από τη ΝΔ “ανώριμοι” οι νέοι ηλικίας 17 ετών και ότι το δικαίωμα της ψήφου οδηγεί στον “εκμαυλισμό” της».

Παράλληλα αφήνει αιχμές για τη Χαριλάου Τρικούπη: «Η θέση που θα πάρουν στην πρόταση για τον εκλογικό νόμο η οποία προωθεί την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την ενδυνάμωση της λαϊκής βούλησης θα δείξει αν οι πολιτικές δυνάμεις που διατείνονται ότι βρίσκονται σε προοδευτική κατεύθυνση και κύρια το ΠΑΣΟΚ, αντιλήφθηκαν πόσο τραγικά λανθασμένη ήταν η επιλογή τους να συμπλέουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ».

Ολόκληρη η δήλωση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα στο Real.gr έχει ως εξής: 

«H ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία για να υπενθυμίζει ότι είναι φερέφωνο της διαπλοκής. Έδωσε και δίνει των υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να δικαιολογήσει τη διαιώνιση του ίδιου παράνομου καθεστώτος ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο.

Είναι γνωστή η αλλεργία που έχει η Νέα Δημοκρατία σε αλλαγές που διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αποτελεί προσβολή για τη νέα γενιά να χαρακτηρίζονται από τη ΝΔ “ανώριμοι” οι νέοι ηλικίας 17 ετών και ότι το δικαίωμα της ψήφου οδηγεί στον “εκμαυλισμό” της.

Η θέση που θα πάρουν στην πρόταση για τον εκλογικό νόμο η οποία προωθεί την εμβάθυνση της δημοκρατίας και την ενδυνάμωση της λαϊκής βούλησης θα δείξει αν οι πολιτικές δυνάμεις που διατείνονται ότι βρίσκονται σε προοδευτική κατεύθυνση και κύρια το ΠΑΣΟΚ, αντιλήφθηκαν πόσο τραγικά λανθασμένη ήταν η επιλογή τους να συμπλέουν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ.

Οι Έλληνες πολίτες θυμούνται ποιοι νομοθέτησαν δώδεκα διαδοχικές μειώσεις στις συντάξεις. Ποιοι στήριξαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και την εξαΰλωση των επικουρικών συντάξεων. Με το νέο νόμο προστατεύονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι 1.300 ευρώ. Το ποσοστό αναπλήρωσης φθάνει μέχρι και 120% για τις χαμηλές συντάξεις.

Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει την απώλεια του ΕΚΑΣ σε όσους μειώθηκε μέχρι το 2018 που θα γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών με το νέο νόμο».

 

Πηγή:real.gr

Διαβάστε επίσης

Φάμελλος: Η επιχειρηματική κοινότητα μας ζητεί σταθερότητα του φορολογικού πλαισίου

Ο Κατρούγκαλος για τα αντισταθμιστικά μέτρα για τους “χαμένους” του ΕΚΑΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ