Παπανδρέου: Ήμουν πάντα υπέρ της απλής αναλογικής – ΒΙΝΤΕΟ

«Εγώ πάντα ήμουν υπέρ της απλής αναλογικής», ανέφερε για τον εκλογικό νόμο ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, από την Αρκαδία, την οποία επισκέφθηκε χθες.

Ο κ.Παπανδρέου αρχικά πήγε στην Μεγαλόπολη που επλήγη από την θεομηνία και στη συνέχεια μετέβη στην Τρίπολη.

Λίγο πριν από τη συνάντηση με στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένα εθνικό, προοδευτικό σχέδιο ριζοσπαστικών αλλαγών για την χώρα. Ένα σχέδιο που θα μετατρέψει την Ελλάδα από μία παρασιτική, σε μία παραγωγική οικονομία.

Σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr, ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι πάντα ο ίδιος ήταν υπέρ της απλής αναλογικής και τάχθηκε υπέρ του λεγόμενου «γερμανικού εκλογικού συστήματος».

Για το δημοψήφισμα ανέφερε: «Αν υπήρχε μία εθνική πανστρατιά, όπως είχα ζητήσει το 2009-2010, αν είχε γίνει δημοψήφισμα το 2011 σε κλίμα συναίνεσης, θα είχαμε φύγει τώρα από τα μνημόνια, όπως έφυγε η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία».

Σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από την θεομηνία στην Αρκαδία, ο κ.Παπανδρέου ανέφερε: «Μια πρωτόγνωρη θεομηνία. Οι διαστάσεις είναι καταστροφικές. Οπωσδήποτε η Πολιτεία πρέπει να συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών και χρειάζεται να σπεύσει τα προβλήματα που υπάρχει στον ΕΛΓΑ, για να είναι κοντά στους ανθρώπους της περιοχής. Σε ένα εθνικό σχέδιο που διαμορφώνουμε, πρέπει να δούμε ότι με την κλιματική αλλαγή, να προετοιμαστούμε για παρόμοιες καταστάσεις, αλλά να υπάρξει μια πολιτική που θα προστατεύει ανθρώπους, περιουσίες και καλλιέργειες. Στην Αρκαδία, δεν καταστράφηκαν απλά οι φετινές σοδιές, αλλά είχαμε καταστροφές που θα δημιουργήσουν πρόβλημα για πολλά χρόνια, σε πολλούς καλλιεργητές».

ΠΗΓΗ: kalimera-arkadia.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: youtube, Kalimera Arkadia Gr

Διαβάστε επίσης:

Ο άγριος καυγάς on air του Γιακουμάτου με τον Πουλάκη

Η Κωνσταντοπούλου με υψωμένη γροθιά στην εκδήλωση “‘ΟΧΙ στο ΝΑΙ τους” – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ