Η ξενάγηση του Τσίπρα στην Απαγορευμένη Πόλη – ΒΙΝΤΕΟ

Για ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Κίνας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο.

«Η επίσκεψη αυτή γίνεται 10 χρόνια μετά την έναρξη μιας στρατηγικής σχέσης συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες και σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κύκλου εποικοδομητικής συνεργασίας με τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά και την έναρξη ενός νέου κύκλου που πιστεύουμε ότι θα είναι ακόμα πιο εποικοδομητικός καθώς ανοίγεται μια λαμπρή προοπτική συνεργασίας μπροστά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

«Έχετε σημειώσει σημαντικά επιτεύγματα κατά την επίσκεψη σας στην Κίνα και πάντα η Κίνα θεωρεί την Ελλάδα ως ένα σημαντικό στρατηγικό εταίρο της στην ΕΕ» σημείωσε ο Κινέζος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι μετά τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, θα ενισχυθούν ακόμα περαιτέρω οι σχέσεις των δύο χωρών.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Πεκίνο, ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκαν στην Απαγορευμένη Πόλη ενώ ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε το μεικτό εργαστήριο του Ινστιτούτου Έρευνας της Κρήτης με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Κίνας.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

 

Πηγή φωτό: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αυτές τις συμφωνίες υπέγραψαν Ελλάδα – Κίνα

Ο διάλογος του Τσίπρα με τον Κινέζο ομόλογο του για τις… γραβάτες – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ