Δένδιας: Πιο απαραίτητη από ποτέ η σύσταση εξεταστικής για την περίοδο της διαπραγμάτευσης

Στην επέτειο του δημοψηφίσματος με αφορμή και τις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για το Σχέδιο B της κυβέρνησης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Νομίζω ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν αυτό που η ελληνική κοινωνία είχε διαισθανθεί κι εμείς είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φλερτάριζε επί μακρόν στο να οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Και πρόσθεσε: «Άλλωστε γι’ αυτό προειδοποιούσε την ελληνική κοινωνία, αλλά και την κυβέρνηση κυρίως, ως θεσμικός της σύμβουλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Στουρνάρας. Και καθιστά αυτή η νέα αποκάλυψη, που συμπληρώνει τις προηγούμενες, πιο απαραίτητη τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που έχουμε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής για να διερευνηθεί το πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι πρέπει να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή διότι θεωρεί ότι ήταν μεγάλο το κόστος από τη διαπραγμάτευσης ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ απάντησε: «Σε άμεσα φορολογικά μέτρα 9 δισ. ευρώ, σε απώλεια καταθέσεων 120 δισ. ευρώ, ένα επίσης επιπλέον μνημόνιο, το οποίο κανείς μπορεί να το κοστολογήσει από 80 δισ. και πάνω. Μπορεί ο καθένας να επιλέξει ποιον αριθμό δισεκατομμυρίων θέλει. Αλλά πάντοτε η ζημιά μετράται σε δισεκατομμύρια».

Στην επισήμανση ότι κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι πέτυχε πιο ελαφρύ μνημόνιο από αυτό που θα πετύχαινε η ΝΔ σε περίπτωση παράτασης της διαμονής της στην εξουσία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ δεν ξέρω πολλές δυτικές οικονομίες να έχουν οδηγήσει σε κλείσιμο το τραπεζικό τους σύστημα και μάλιστα αφού το οδηγήσουν σε κλείσιμο να θεωρούν ότι αυτό συνιστά επιτυχία. Αυτό είναι πρωτοτυπία της παρούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ