Η Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο: Δεν ψηφίζουμε αποσπασματικές ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

“Αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε” τόνισε η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης νόμου με βάση τα πέντε σημεία που ήδη έχει παρουσιάσει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ είπε ότι η πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση είναι μια ρύθμιση αποσπασματική από την οποία λείπουν τα τρία από τα πέντε σημεία που έθεσε στη συζήτηση ο κ Τσίπρας, προωθώντας μόνο την κατάργηση του μπόνους.

“Καταθέτουμε αντιπρόταση με πέντε σημεία και πιστεύουμε ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η συνεννόηση πάνω σε αυτά” σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι προτείνει στον κ. Τσίπρα να μην φέρει την πρόταση αυτή στη βουλή προς ψήφιση.

“Επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε την ευρύτατη δυνατή συνεννόηση γύρω από ένα εκλογικό νόμο που θα αντιμετωπίζει τα πέντε σημεία και θα είναι η βάση για την υλοποίηση μιας εθνικής γραμμής . Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξασφαλίσει αυτή την ευρύτατη συναίνεση με αυτό που έδωσε στο δημόσιο διάλογο και καθιστά και ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή. Ως εκ τούτο του λέω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστεί. Γιατί βιάζεται; Σκοπεύει να αποδράσει το φθινόπωρο και θέλει άλλο εκλογικό νόμο; Γιατί δεν ψήφισε αυτόν τον εκλογικό νόμο πέρυσι όταν τον καταθέσαμε;” επεσήμανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε:  “Στους τακτικισμούς του ενός και του άλλου δεν θα βάλουμε πλάτη”.

Eρωτηθείσα για όσα είπε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, απάντησε: “Πότε το είπε αυτό; Μέχρι την επόμενη εβδομάδα μπορεί να έχει μια άλλη θέση. Κάθε εβδομάδα λέει κάτι διαφορετικό”.

 

 

 Διαβάστε επίσης

 Χατζηδάκης: Αν ενδιέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, δεν θα είχε πάθει πολιτικό Αλτσχάιμερ

Σκουρλέτης: 50-50 οι πιθανότητες να βρεθούν οι 200 ψήφοι για τον νέο εκλογικό νόμο – ΒΙΝΤΕΟ

Λεβέντης: Ευχαριστήθηκα γιατί ο Τσίπρας φέρθηκε σαν άνδρας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ