Κουμουτσάκος: Αναξιοπιστία, αφερεγγυότητα και ανευθυνότητα στην υπόθεση Cosco

«Από χθες η χώρα αντιμετωπίζει ένα ακόμη πλήγμα αναξιοπιστίας», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της COSCO.

Ο κ. Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στη συμφωνία με την COSCO, έκανε λόγο για αναξιοπιστία της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως το κείμενο της συμφωνίας είναι διαφορετικό από αυτό που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Η αναξιοπιστία διώχνει επενδύσεις. Αυτό είναι υπονόμευση της ανάπτυξης. Η χώρα διασύρεται από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό και όχι στον Δρίτσα», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον εκλογικό νόμο ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως δεν θα σχολιάσει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να βασιστεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής.

«Αν αισθάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει εκλογικό νόμο με τη ΧΑ, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Αυτό δείχνει τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο εκλογικός νόμος που, όπως ακούγεται, θα κατατεθεί από την κυβέρνηση, κάνει πολύ κακό στον τόπο.

«Σε εποχές κρίσης χρειάζονται αποφάσεις ουσιαστικές που να φέρουν αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Είναι μια λανθασμένη επιλογή αυτή τη στιγμή η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού και ακυβερνησίας. Πρέπει να λαμβάνονται ταχείες αποφάσεις», είπε επισημαίνοντας πως η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας.

«Η προσφυγή της κυβέρνησης στο τέχνασμα της απλής αναλογικής μοιάζει με πολιτική σωσιβίου. Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις, θέλει να πάει αλλού τη συζήτηση από τα σκληρά μέτρα και να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο εις βάρος των πραγματικών αναγκών της χώρας που είναι μια στιβαρή κυβέρνηση», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων ξεκίνησε, έχει ονοματεπώνυμο: Τσίπρας – Καμμένος», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των συντάξεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως από χθες 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι βιώνουν με οδυνηρό τρόπο το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επισημαίνοντας πως οι συντάξεις που έως πρόσφατα η κυβέρνηση έλεγε πως δεν θα κόβονταν, «κουρεύτηκαν σύριζα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, οι αναπηρικές και οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 40%, οι συντάξεις για όσους εργάζονται κατά 60%, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου κόπηκαν κατά το 1/3 , περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχου έχασαν το ΕΚΑΣ, ενώ αυτός που έπαιρνε 842 ευρώ έχασε 172 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.070 ευρώ το χρόνο. Όπως είπε, υπήρξαν επίσης σημαντικές μειώσεις συντάξεων από την αυξημένη παρακράτηση φόρου και αυτό γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο που κατά την κυβέρνηση δεν θα μειωνόταν.

«Κάθε μέρα που περνά οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται ολοένα πιο βαρύς. Και δυστυχώς έπεται σκληρή συνέχεια. Σύντομα έρχονται τα εκκαθαριστικά με αυξημένη φορολογική επιβάρυνση. Και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνηση θα καταργούσε αλλά την έχει αυξήσει περίπου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες», είπε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας την αποτίμηση του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ο κ. Κουμουτσάκος το χαρακτήρισε ως πολύ θετικό καθώς, όπως είπε, οι προτάσεις του και η βασική του πολιτική θέση ότι τελικά η πραγματική πολιτική διάκριση είναι η διάκριση μεταξύ λαϊκισμού και μεταρρυθμίσεων, λαϊκισμού και υπευθυνότητας, έγινε δεκτή από όλους.

«Η απάντηση στο λαϊκισμό είναι πολύ κρίσιμο στοίχημα για την Ευρώπη και τα κράτη-μέλη. Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα. Τα μεγαλώνει και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα. Εκεί θα κριθεί αν η ΕΕ θα μπορέσει να περάσει σε ένα καλύτερο μέλλον και να είναι πιο κοντά στους λαούς», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Η επιστολή εμμέσως ομιλεί περί απατεωνιάς – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ