Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις του Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Στην ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική ατζέντα των ευρωπαϊκών θεσμών ως απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, συζητήθηκε ο ρόλος της Αριστεράς στην προώθηση της ενδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους στη μετά Brexit ατζέντα. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η Αριστερά έχει σαφή ανάλυση για τις πηγές του ευρωσκεπτικισμού και του συντηρητισμού που άπτεται κυρίως στην αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, ενώ αντίθετα οι άλλες ομάδες επικεντρώνονται σε πιο τεχνικά ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την συμπρόεδρο και την αντιπρόεδρο των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και Σκα Κέλερ, τονίστηκε επίσης η ανάγκη στενότερης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων προς αυτήν την κατεύθυνση. 

 

 Διαβάστε επίσης

Η συνάντηση του Τσίπρα με την ηγεσία της Ομάδας των Πράσινων – ΦΩΤΟ

Τα χαμόγελα Τσίπρα-Σουλτς στις Βρυξέλλες –ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ