Mητσοτάκης: Διαφωνώ με την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό – ΒΙΝΤΕΟ

Την αντίθεση του με την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό“.

«Το Σύνταγμά μας είναι προεδρευόμενη Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι οι αρμοδιότητες του Προέδρου είναι αυστηρά καθορισμένες και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμφισβητήσουν  τον πυρήνα του πολιτεύματος, ότι δηλαδή ο Πρόεδρος είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος και δεν ασκεί εκτελεστική εξουσία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε:

«Εάν ο Πρόεδρος εκλεγόταν κατευθείαν από τον λαό πιστεύω ότι θα δημιουργούσαμε ένα de facto δίπολο στο πολιτικό σύστημα. Και αυτό δεν συνάδει με το Σύνταγμα και δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο χρειάζεται το πολιτικό σύστημα σήμερα».

Ερωτηθείς, ωστόσο, αν θα δεχόταν εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό στην περίπτωση που η βουλή δεν μπορεί να τον εκλέξει και με υποψήφιους Προέδρους εκείνους που θα επέλεγαν τα κόμματα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «O κ. Μεϊμαράκης έκανε αυτή την πρόταση. Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που θα εξέταζα».

Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη πρόταση είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης με άρθρο-παρέμβασή του στη Realnews.

 

 

Δείτε το βίντεο 

 

Δείτε επίσης:

Μητσοτάκης: Εγκληματική η απλή αναλογική – ΒΙΝΤΕΟ

O Μητσοτάκης για την εκποίηση του Ελληνικού – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Δεν θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ αλλά θα τον μειώσουμε – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μητσοτάκης για τον Άδωνι – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ