Λεβέντης: Αρκετά πιο ώριμος ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

“Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον κ. Τσίπρα για όλα τα θέματα, για το Σύνταγμα, για τον εκλογικό νόμο και γι’ αυτά που διαδραματίστηκαν χθες στη Βρετανία”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου και σχολιάζοντας τη συζήτηση με τον κ. Τσίπρα, είπε ότι τον βρήκε αρκετά πιο ώριμο απ’ ότι παλαιότερα.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι η άποψη της Ένωσης Κεντρώων είναι ότι “στη Βρετανία κακώς έγινε δημοψήφισμα”. “Ήταν λάθος του κ. Κάμερον”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τον εκλογικό νόμο είπε οτι “καταλήξαμε είναι ότι πρέπει να καταργηθεί εντελώς το bonus” , ενώ υπογράμμισε την αντίθεση του κόμματός του στην κατάτμηση των περιφερειών.

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος σημείωσε ότι δεν πρέπει “να πειράξουμε πολύ το Σύνταγμα”. “Αν βάλουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από λαό θα έχουμε δεύτερο πόλο εξουσίας και αν συγκρουστούν με Πρωθυπουργό θα έχουμε εκτροπή”, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης πρότεινε να απαλειφθεί ο νόμος περί ευθύνης των βουλευτών και της ασυλίας και ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και να καταργηθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δείτε επίσης:

Τι είπαν Τσίπρας-Λεβέντης για το Brexit

Καρέ καρέ η συνάντηση Γεννηματά-Παπανδρέου – ΦΩΤΟ

Τσίπρας: Το Brexit είτε θα είναι το ξυπνητήρι είτε η αρχή μιας επικίνδυνης πορείας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ