Ο Καιρίδης για το Brexit: Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά

Στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και στο τι μπορεί να σημάνει αυτό για την Ευρώπη αναφέρθηκε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Νομίζω είναι ένα αρνητικό, αρνητικότατο σοκ. Οι δυνάμεις οι διασπαστικές, οι διχαστικές, οι οπισθοδρομικές, οι ριζοσπαστικές, οι εθνοκεντρικές -πείτε τις όπως θέλετε, δεν είναι ανάγκη να βάλουμε μόνο αρνητικά πρόσημα- ενισχύονται. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι ήδη υπάρχει συζήτηση για δημοψήφισμα στην Ολλανδία, μεγάλη συζήτηση στην Ιταλία η οποία δεν τα έχει καταφέρει καθόλου καλά εντός ευρώ, ταυτόχρονα ενισχύεται η γερμανοκρατορία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καιρίδης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Χωρίς τη Βρετανία, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία, μην το ξεχνάμε αυτό, μιλάμε για έναν πολύ σοβαρό παίκτη με διεθνείς διασυνδέσεις, η αποχώρησή της είναι πάρα πολύ σοβαρό πλήγμα. Πρώτη φορά χώρα φεύγει, και μάλιστα πρώτη φορά ενεργοποιείται το περίφημο άρθρο 50. Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Είναι πολύ δύσκολες οι προβλέψεις. Στο βραχυπρόθεσμο (μέλλον) έχουμε ενίσχυση της αστάθειας, της ανασφάλειας, την ώρα που η χώρα η δική μας, πανταχόθεν βαλλόμενη και εξαιρετικά ευάλωτη, αναζητεί αυτή την ασφάλεια και αυτή τη σταθερότητα. Κατά συνέπεια είναι μία αρνητικότατη εξέλιξη και για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ