Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν μπαίνει σε συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου – ΒΙΝΤΕΟ

«Από την πρώτη μου συνάντηση με τον κ. Τσίπρα έθεσα το ζήτημα της ανάγκης να υπάρξει μια ευρεία συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα προσαρμόσει τον καταστατικό χάρτη της χώρας στις επιταγές του 21ου αιώνα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

«Επιμένουμε στην πρόταση μας, αυτή η Βουλή με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, να προτείνει μια συνταγματική αναθεώρηση αρκετά ευρεία ώστε η επόμενη Βουλή με απλή πλειοψηφία να μπορεί να καθορίσει το περιεχόμενο αυτής της αναθεώρησης» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Στο ζήτημα του εκλογικού νόμου η θέση της ΝΔ είναι απολύτως ξεκάθαρη. Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν εν κινήσει και να υπακούουν σε τακτικές επιλογές της κυβέρνησης».

«Η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις. Κατά συνέπεια η ΝΔ δεν μπαίνει σε συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου στην παρούσα συγκυρία. Μπορεί να συζήτησει μόνο δύο πτυχές που αφορούν στο ζήτημα του εκλογικού νόμου. Η πρώτη αφορά στη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες πολίτες εκτός Ελλάδας στον μόνιμο τόπο διαμονής τους και η δεύτερη στο ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θεωρούμε ότι ο υφιστάμενος νόμος υπηρετεί την ανάγκη για σταθερή κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως δεν άκουσε συγκεκριμένες προτάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Διαβάστε επίσης:

Το Μαξίμου για τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού: Υπάρχει έδαφος για συγκλίσεις

Ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου – Με χαμόγελα τον υποδέχθηκε ο Τσίπρας – ΦΩΤΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ