Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του πατέρα του

Το παρών στην εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου θα δώσει τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως μετέδωσε στον Realfm 97,8 ο αρχισυντάκτης της Realnews Βασίλης Σκουρής. 

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ θα απουσιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο, στη συζήτηση που διεξήχθη σήμερα στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. 

Πριν από λίγο ο κ. Βενιζέλος απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στην οποία αναφέρει:

“Φώφη μου,

ευχαριστώ για την επιστολή σου με την οποία με ενημερώνεις  για την εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου, που οργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ στην “Αθηναΐδα” στις 22.6 και με καλείς να παραστώ ως πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς θα ήθελα πολύ να είμαι παρών στην εκδήλωση.  Δυστυχώς όμως την εβδομάδα 19 – 24.6 συνέρχεται  στο Στρασβούργο η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στην οποία  εκπροσωπώ τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ένα από τα βασικά θέματα της συνόδου είναι η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, το  απόγευμα δε της 22ας Ιουνίου θα μιλήσει  στην Ολομέλεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός και θα απαντήσει σε ερωτήσεις, οπότε για προφανείς εθνικούς και πολιτικούς λόγους πρέπει να παραμείνω στο Στρασβούργο.

Σε παρακαλώ να εξηγήσεις το λόγο της απουσίας μου και να μεταφέρεις το θερμό μου χαιρετισμό.

Με τη φιλία μου

Ευάγγελος Βενιζέλος” 

 

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου» – ΙΣΤΑΜΕ. Για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα μιλήσουν η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ Ηλίας Νικολακόπουλος.  Τη συζήτηση θα συντονίσει και θα κλείσει ο Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Κώστας Σκανδαλίδης. 

 

Διαβάστε επισης

Ο Τσίπρας ποζάρει με Βενιζέλο, Μεϊμαράκη και Ντόρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης – ΦΩΤΟ

Αναφορά σε συμμαχίες με τη σοσιαλδημοκρατία στο σχέδιο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ