Τόσκας: Εθνικό μας καθήκον να βοηθήσουμε την Κύπρο

«Είναι εθνικό μας καθήκον να βοηθήσουμε τον κυπριακό λαό να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στη βοήθεια που έχει στείλει η Ελλάδα στην Κύπρο για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο όρος Τρόοδος.

Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχουν σταλεί στην Κύπρο από τη Ρόδο δύο υπερσύγχρονα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL- 415 τα οποία παίρνουν ήδη μέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

«Τα αεροσκάφη αυτά είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, καθώς μπορούν και πετούν σε θερμοκρασίες άνω των 38 βαθμών που πετούν τα συνηθισμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα» υπογραμμίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε και πρόσθετη βοήθεια και ήδη με εντολή πρωθυπουργού μεταβαίνουν στην Κύπρο και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Super Puma με κάδο και εκπαιδευμένο πλήρωμα στην κατάσβεση πυρκαγιών.

«Στέλνουμε την καρδιά μας, από το υστέρημά μας, βοήθεια στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι και στην Ελλάδα ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πυρκαγιών, αλλά αυτό επιτάσσει το εθνικό μας καθήκον» σημειώνει ο κ. Τόσκας. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τα συλλυπητήρια του Αναστασιάδη στην οικογένεια του πυροσβέστη

Το μήνυμα του Τσίπρα για την πυρκαγιά στην Κύπρο

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στην Κύπρο – Έκκληση για βοήθεια στον ESM

Τραγωδία στην Κύπρο – Νεκρός 49χρονος πυροσβέστης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ