Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζητούν οι δικαστές για τον Πολάκη

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τους δικαστές με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σε ομιλία του στο Περιστέρι, περί παραδικαστικών κυκλωμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης, το βράδυ της Πέμπτης, έκανε λόγο για εξαρτημένους δικαστές, επισημαίνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος των δικαστών εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος και του παρόντος.

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ:

Η αντίδραση των δικαστών

Άμεση ήταν η αντίδραση των δικαστών με ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητώντας την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις αναφορές που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενώ παράλληλα τον καλούν είτε να ανακαλέσει όσα είπε είτε να δώσει ονόματα.

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Δικαστικών. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Πολάκης άνοιξε πόλεμο με τους… δικαστές – ΒΙΝΤΕΟ 

Οι δικαστές απαντούν στον Πολάκη: Ανακαλέστε ή δώστε ονόματα… 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ