Αιχμές Μπάρκα κατά του Στουρνάρα ότι ταυτίζεται με τη ΝΔ

Αιχμές κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ανέφερε ότι, όταν ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών, είχε συμφωνήσει με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και όχι 2% που προτείνει σήμερα.

«Ο κ. Στουρνάρας όντας υπουργός Οικονομικών να θυμίσω ότι είχε συμφωνήσει μαζί με τον κ. Σαμαρά σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και όχι 2%» είπε ο κ. Μπάρκας, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3% είναι μη ρεαλιστικός και κοινωνικά ανέφικτος.

«Νομίζω ότι ο κ. Στουρνάρας και η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε μια διαδικασία, ακριβώς επειδή έχουν χάσει το επιχείρημα που είχαν πριν, ότι δεν βγαίνει η αξιολόγηση οπότε πρέπει να πέσετε, να παραιτηθείτε» είπε ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα και στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σχολίασε:

«Βεβαίως τότε δεν ήταν μεγάλα τα πρωτογενή πλεονάσματα και λέγανε ότι μπορούνε να τα πετύχουν».

Απαντώντας, εξάλλου, στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν μπορεί να πετύχει, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία που διαθέτει (αναπτυξιακός νόμος, προγράμματα ΕΣΠΑ, κ.α.) και να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δείπνο Παυλόπουλου – Τσίπρα – Βούτση – Μητσοτάκη με τον Μπαν κι Μουν

Η κίνηση των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής

Μουζάλας: Αν ήσασταν μποξέρ θα με είχατε νικήσει – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ