Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας παίζει παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο γιατί χάνει – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν πρωτοκλασάτοι υπουργοί της απέναντι «σε πολίτες που ήθελαν απλά να διαδηλώσουν». «Χρέος των κομμάτων εξουσίας δεν είναι να εντείνουν την οργή, αλλά αν την εκτονώνουν», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε την παραμικρή κινητοποίηση για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα. «Αν η ΝΔ ήθελε να στηρίξει αυτή τη συγκέντρωση, το αποτέλεσμα θα ήταν άλλο», είπε με νόημα. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε και πάλι στο τραπέζι το αίτημα των εκλογών, εκτιμώντας πως «από τον Σεπτέμβριο το αίτημα των εκλογών θα γίνει απόλυτα πλειοψηφικό». Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης, στην ουσία προέβλεψε ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν και η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει με συνέπεια να δημιουργηθεί ανάγκη για νέα υφεσιακά μέτρα αλλά και να ενεργοποιηθεί ο περίφημος κόφτης. Μάλιστα, εκτίμησε πως η κυβέρνηση σύντομα δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει. Επί προσθέτως σημείωσε πως στις εργασιακές αλλαγές που έρχονται, η ΝΔ θα συναινέσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, ενώ από την άλλη όνισε πως «οι ομαδικές απολύσεις δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα της αγοράς εργασίας”.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως παίζει παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο «επειδή με την απλή αναλογική απλά θέλει να προστατέψει το κόμμα του από την εκλογική κατάρρευση», σημειώνοντας πως το μόνο που μπορεί να συζητήσει η ΝΔ είναι «το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών». 

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως «δεν βλέπει να είναι εφικτός ο στόχος των 200 βουλευτών για να γίνει η αλλαγή του εκλογικού νόμου, ειδικά όταν θα πρέπει να συμπράξουν με την Χρυσή Αυγή».

 

Τοποθετήθηκε πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης διαφωνόντας με την «άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό», συμφωνόντας όμως με μια «λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων» του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης έδωσε απαντήσεις σε όσους κάνουν λόγο για «κρίση στρατηγικής» και «αδιέξοδο» στις επιλογές του επιτελείου του. «Παρέλαβα τη ΝΔ 8 μονάδες πίσω και τώρα με βάση τις δημοσκοπήσεις είμαστε 7 μονάδες μπροστά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημοσκοπική μεταστροφή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα δεν είναι τα ποσοστά της ΝΔ, αλλά η κατάσταση της χώρας που χειροτερεύει.

Δεν είμαι ενθουσιώδης για τις μεταγγραφές στελεχών, αλλα κυρίως με ενδιαφέρει να αναδείξω νέα πρόσωπα”, είπε σε σχέση με την διεύρυνση της ΝΔ, ενώ έδειξε αποφασισμένος να κάνει μια μεγάλη ανανένωση των ψηφοδελτίων στη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος σημείωσε δεικτικά για τον πρωθυπουργό: «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Ενας πρωθυπουργός που είναι αυταπατώμενος ή ένας πρωθυπουργός που λέει συνειδητά ψεματα», και την ίδια στιγμή επιτέθηκε στην κυβέρνηση πως καθημερινά «ρέπει προς τον αυταρχισμό» φέρνοντας ως παράδειγμα τις πολλές Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει όλα τα μειονεκτήματα της μεταπολίτευσης, κανένα «όμως από τα πλεονεκτήματα».

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη δεν διατάζεται ούτε νομοθετείται – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Δικαίωμα στις διαδηλώσεις δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ